Αίγινα

4 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Αναχώρηση στις 26/10

1η & 2η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ (530χλμ)
Αναχώρηση από τo γραφείo μας στις 22.00. Με διάφορες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθοδόν φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο νωρίς το πρωί και αποβίβαση στο νησί της Αίγινας. Μας καλωσορίζει ο μικρός κατάλευκος Ναός του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού, που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Χρόνος για ξεκούραση και επίσκεψη το απόγευμα στην πανέμορφη και γραφική πόλη της Αίγινας. Η πρώτη εντύπωση έρχεται από τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας του νησιού, με τα χρώματα τους, σε γήινες αποχρώσεις, να ομορφαίνουν στο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΑΙΓΙΝΑ
Μετά το πρωινό η πόλη της Αίγινας η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού θα μας γνωρίσει τ’ αξιοθέατα της. Τη βιβλιοθήκη της, το Καποδιστριακό Κυβερνείο, στο ισόγειο του οποίου βρισκόταν το πρώτο νομισματοκοπείο, τα σπίτια των ζωγράφων, Πέππα και Λυμπερόπουλου και τον πύργο Μαρκέλλου. Τα υπέροχα αρχοντικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με έντονο λαϊκό στοιχείο του 19ου αι. θυμίζουν ότι η Αίγινα υπήρξε για δυο χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συνεχίζοντας τη μέρα μας και γνωρίζοντας τα όμορφα χωριά του νησιού θα φθάσουμε στην Παλαιοχώρα και στο Μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου (γυναικεία Μονή με 14 μοναχές). Επόμενη στάση στην Αφαία, όπου θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, ένα από τα νεότερα μοναστήρια της Αίγινας το οποίο γνωρίζει ιδιαίτερη πνευματική άνθηση και αποτελεί καταφύγιο πολλών προσκυνητών. Στη συνέχεια θα δούμε το ναό της Αφαίας, από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής. Γεύμα εξ ιδίων και ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μια βόλτα στη Χώρα με τα αλογάκια και τις άμαξες ή ένας περίπατος στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στ’ αρχοντικά, τις εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους και τα καταστήματα λαϊκής τέχνης θα ολοκληρώσει τη μέρα μας. Διανυκτέρευση.

3ημέρα: ΑΙΓΙΝΑ– ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (530χλμ.)
Πρωινό και μετάβαση στη χώρα της Αίγινας. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Πειραιά. Με διαφορές απαραίτητες στάσεις καθοδόν φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Hotel
ΜΑΓΔΑ 3*
Αγία Μαρίνα

179€
Με πρωινό

Επιβάρυνση μονόκλινου
+55€

• Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
• Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Συνοδό του γραφείου µας
• Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
• Πρωινό.
• Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

• Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.

από 179

4 Ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.