ΑΘΗΝΑ

Ακρόπολη | Σούνιο

Γνωρίζουμε την πρωτεύουσα μας!

Αναχώρηση στις 27/10

1η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ (500 χλμ )
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στην Αθήνα. Πανοραμική περιήγηση μέσα από το λεωφορείο στην πόλη της Αθήνας, όπου και θα γνωρίσουμε τα βασικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Εθνικό Κήπο, τη Βουλή των Ελλήνων με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, κα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ βόλτα στο Μοναστηράκι ή στην Πλάκα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΥΡΙΟ – ΣΟΥΝΙΟ – ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (100χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την ανατολική Αττική. Μέσω Μαρκόπουλου, Κερατέας Λαυρίου, φθάνουμε στο ακρωτήρι του Σουνίου, από τις ομορφότερες εικόνες της Αττικής, με το Ναό του Ποσειδώνα. Χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα, στη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα του Περικλή. Στο εσωτερικό του ναού, ακριβώς στο κέντρο, δέσποζε επιβλητικό το άγαλμα του Ποσειδώνα, με ύψος περισσότερο από 6 μέτρα. Ο βράχος υψώνεται σχεδόν κάθετα σα να αναδύεται από τη θάλασσα και στην κορυφή του στέκονται τα λευκά μάρμαρα του ναού. Στις πλάτες του ξεκινάει ο εθνικός δρυμός που απλώνεται σε όλη την περιοχή περικλείοντας τις μικρές και μεγάλες ακτές. Στάση για καφέ. Επόμενος σταθμός μας η περιοχή της Βάρης. Γεύμα εξ’ ιδίων. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στους χώρους, στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια της Πλάκας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (540χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση με επίσημο ξεναγό στο νέο μουσείο, και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Αναχώρηση για την επιστροφή μας. Με στάσεις για φαγητό, καφέ, ξεκούραση φθάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Hotel ILISSOS 4*
179€ με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου + 65€

Hotel ATHENIAN CALLIRHOE 4*
189€με πρωινό
Επιβάρυνση μονόκλινου + 80€

  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής
  • Φ.Π.Α.
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.

από 179

3 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.