ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Βελιγράδι

Νόβι Σαντ | Σρέμσκι Κάρλοβτσι | Νις

Η Σερβία, μεσαιωνική και μοντέρνα, παραδοσιακή και εξωτική, με τα βουνά της να δημιουργούν μια αντίθεση σε σχέση με τις απέραντες πεδιάδες της, είναι απαλή και προκλητική. Απολαύστε μια ξεχωριστή εκδρομή στην πόλη-αρχόντισσα των Βαλκανίων! Το Βελιγράδι έχει αναγεννηθεί κι έχει μετατραπεί σε μια πόλη με σύγχρονα στοιχεία. Περιηγηθείτε στην ιστορική πόλη Νις και ακολουθείστε αν επιθυμείτε την προαιρετική εκδρομή στο Νόβι Σαντ.

  • 24/02/23

1η και 2η ημέρα: Θεσσαλονίκη, Βελιγράδι, Άγιος Σάββας, Μνημειακό κέντρο Τίτο

Συγκέντρωση το βράδυ στα γραφεία μας, γνωριμία με το συνοδό μας και αναχώρηση για σύνορα Ευζώνων. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι το πρωί και ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να ζήσετε τη νυχτερινή μαγεία της πόλης. Το Βελιγράδι είναι πολύ γνωστό μεταξύ άλλων και για τη νυχτερινή ζωή την οποία προσφέρει. Ανακαλύψτε και αυτή την πλευρά της πόλης, επισκεπτόμενοι κάποια από τα αμέτρητα κλαμπ – μπαράκια, καφετέριες και εστιατόρια.

3η ημέρα: Nοβισάντ περιήγηση (80+80χλμ) Stremsi Karlovsi by night – Ζεμούν

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης

4η ημέρα: Βελιγράδι, Νις, Επιστροφή

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τα καλύτερες εντυπώσεις.

4 ημέρες | 2 Διανυκτερεύσεις (Αναχώρηση 21.30)

Αναχώρηση Ξενοδοχείο Τοποθεσία Διατροφή Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο Τιμή παιδιού εως 12 ετών Τιµή σε µονόκλινο
24/02 Mr. PRESIDENT
QUEEN’S ASTORIA 4*
Πρωινό 159 € 119 € 215 €
Ημιδιατροφή 179 € 129 € 235 €
METROPOL PALACE 5* Πρωινό 225 € 129 € 219 €
Ημιδιατροφή 265 € 145 € 259 €
  • Ασφάλιση
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής
  • Δώρο νυχτερινή περιήγηση στην πιο γραφική συνοικία Skadarljia
  • Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο – Λάρισα – Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή

από 165

4 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.