Benelux – Φλαμανδία – Κάτω Χώρες

Benelux - Φλαμανδία - Κάτω Χώρες

Αναχώρηση: 23-29/12

• Ένα νέο αποκλειστικό πρόγραμμα.
• Απευθείας πτήσεις για Άμστερνταμ και επιστροφή από Βρυξέλλες (Σαρλερουά) για την αποφυγή περιττών χιλιομέτρων.
• Ιδανικά ωράρια πτήσεων με αναχώρηση νωρίς το πρωί και επιστροφή το απόγευμα.
• Διαμονή στο Amsterdam στο XO Hotel Park West 4* και στις Βρυξέλλες στο πολυτελές Marivaux 4* στην καρδιά της πόλης.
• Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας.
• Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες.
• ΔΩΡΟ εκδρομή στη Ντινάντ και το Λουξεμβούργο.

Απευθείας πτήσεις με Transavia και Ryanair:

SKG – AMS

10:25 – 12:40
HV 5810

CRL – SKG

20:05 – 23:50
FR 4997

 

1η ημέρα: Πτήση αναχώρησης – Ντελφτ – Χάγη – Άμστερνταμ by night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” το πρωί, έλεγχος και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Ως γνήσιοι ταξιδιώτες, θα ξεκινήσουμε αμέσως μια μαγευτική εκδρομή στην κοσμοπολιτική Χάγη, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, πολλών ινστιτούτων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαστηρίου. Εξαιτίας όλων των διεθνών ινστιτούτων και πρεσβειών, η Χάγη είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία και οι ξένοι που ζουν στην πόλη βρίσκονται εκεί κυρίως για λόγους εργασίας και όχι διασκέδασης, όπως στο Άμστερνταμ. Για το λόγο αυτό έχει τη φήμη της αυστηρής πόλης κάτι με το οποίο βέβαια διαφωνούν οι χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται εκεί…Θα δείτε κτίρια παραδοσιακής ολλανδικής αρχιτεκτονικής, καθεδρικούς ναούς, πάρκα και μια παραλία που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πλημμυρίζει από κόσμο. Τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες, συγκροτούν την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Τρεις βασικές πλατείες και ένα δίκτυο πεζοδρόμων χαρακτηρίζουν το κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μεσαιωνική Ντελφτ, πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο, ευρύχωρες πλατείες και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Επόμενος και τελευταίος μας σταθμός το Άμστερνταμ. Στο δρόμο θα πάρουμε τις πρώτες πληροφορίες για την πόλη. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε πολύ ωραία τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης. Αργά το απόγευμα θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο συναντώντας την Waterlooplein, θα δούμε την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Αμέσως μετά μπορείτε να συνεχίσετε την διασκέδαση σας στις παραδοσιακές ολλανδικές παμπ ή τα εστιατόρια της περιοχής και να επιστρέψετε όποια ώρα επιθυμείτε.

2η ημέρα: Άμστερνταμ – Περιήγηση πόλης – Χριστουγεννιάτικες αγορές

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια ημέρα αφιερωμένη στην φημισμένη πρωτεύουσα. Μια ξεχωριστή πόλη, τόσο διαχρονικά ρομαντική όσο και σύγχρονη. H πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών, με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οροθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες, για να δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό ‘Rijksmuseum’, την πανύψηλη ‘Δυτική Εκκλησία’, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά’ στην κεντρική πλατεία Dam, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό Σταθμό, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία μιας πόλης που ‘επιπλέει’ στη θάλασσα. Θα διασχίσουμε πάλι στο ιστορικό κέντρο την Waterlooplein, την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Μετά τη περιήγηση μπορείτε να αξιοποιήσετε την ημέρα όπως εσείς επιθυμείτε. Θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και να δοκιμάσετε τα ολλανδικά σνακ, όπως το olieballen και το appelbeignets. Το Άμστερνταμ είναι γεμάτο από χριστουγεννιάτικες αγορές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι αγορές δεν απλώνονται μόνο μέσα στην πόλη, αλλά και σε κοντινά μέρη όπως το Χάρλεμ και το Λάιντεν. Διάσημες Χριστουγεννιάτικες αγορές είναι αυτές των Rembrandtplein και Leidseplein, αν και μπορείτε επίσης να συναντήσετε πολλές αγορές που έχουν δημιουργηθεί για μία ή δύο μόνο ημέρες. Επίσης, δύο όμορφα παγοδρόμια οργανώνονται κάθε χριστουγεννιάτικη σεζόν σε δύο όμορφα σημεία της πόλης, το Leidseplein και το Museumplein. Το πρώτο περιβάλλεται από χριστουγεννιάτικα περίπτερα και το δεύτερο από διάσημα ολλανδικά μουσεία, όπως το μουσείο Rijksmuseum και το Stedelijk. Μπορείτε να κάνετε πατινάζ σε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να επισκεφθείτε τα γνωστά ολλανδικά μουσεία, τα οποία τυχαίνει να είναι ανοιχτά ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Εκτός όμως από Χριστουγεννιάτικες αγορές και παγοδρόμια, οι Ολλανδοί είναι γνωστοί ως οι καλύτεροι έμποροι στον κόσμο. Επομένως, οι πωλήσεις ξεκινούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Εάν τα ψώνια είναι μεταξύ των σχεδίων σας, τότε θα επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές εκπτώσεις και θα κάνετε τα καλύτερα εποχιακά δώρα. Μπορείτε να ψωνίσετε στα πιο γνωστά εμπορικά κέντρα της πόλης ή να περπατήσεις στα Nine Streets (De Neigen Straatjes) και στο Kalverstraat, τα οποία θεωρούνται τα κύρια μέρη για επίσκεψη για ψώνια. Αργά το απόγευμα θα ξανασυναντηθούμε για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Άμστερνταμ – Coster Diamonds – Φόλενταμ – Μάρκεν

Χριστούγεννα σήμερα και μετά από ένα καλό πρωινό θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στο Άμστερνταμ από τη Πλατεία των Μουσείων όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα γνωρίσουμε τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά ‘κομμάτια’ και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Από εδώ, σας προτείνουμε να συνεχίσουμε με μια υπέροχη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, για να απολαύσουμε την αρχιτεκτονική και τη συναρπαστική θέα στα διάσημα ορόσημα της πόλης. Δείτε τα κτίρια του 17ου αιώνα που πλαισιώνουν τα διάσημα κανάλια, καθώς και νέα κομψά κτίσματα που μας φέρνουν στον 21ο αιώνα του Άμστερνταμ. Περάστε από το Μουσείο Ερμιτάζ και, στη συνέχεια, γλιστρήστε δίπλα από τη Skinny Bridge, το κομψό Amstel Hotel και τη γοητευτική γειτονιά του Grachtengordel. Το μεσημέρι σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια γοητευτική προαιρετική εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια, το Φόλενταμ (Volendam) και το Μάρκεν (Marken). Το πρώτο, αυτή η μικρή πόλη στο Ijsselmeer (Άισελμεερ) διατηρεί ακόμη την αυθεντική ατμόσφαιρα ενός χωριού ψαράδων. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε ακόμη κάτοικους με παραδοσιακές φορεσιές, στενά μπούστα, δαντελένια καπέλα με φτερά και ποδιές οι γυναίκες, φαρδιά παντελόνια και μάλλινες μπλούζες οι άντρες και τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια βαμμένα φυσικά σε άσπρες και πράσινες αποχρώσεις. Το ίδιο θα συναντήσουμε και στο Μάρκεν, που βρίσκεται σε νησάκι, ένα χωριό μέσα στη φύση ξύλινα σπίτια με πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με διαφορετικά μοναδικά χρώματα και φροντισμένους κήπους. Επιστροφή στο Άμστερνταμ.

4η ημέρα: Άμστερνταμ – Αμβέρσα – Βρυξέλλες – Περιήγηση Πόλης

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και κατευθυνόμαστε προς την Αμβέρσα, η οποία είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Scheldt, στην είσοδο προς τη Βόρεια Θάλασσα, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από τις όχθες του ποταμού Scheldt και θα κατευθυνθούμε προς τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο στο κέντρο της μεσαιωνικής γειτονιάς με το φημισμένο κεντρικό εμπορικό δρόμο και το Boerentoren, παλαιότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης. Κρυμμένα σε σοκάκια, θα βρούμε χιλιάδες εστιατόρια και μπαράκια, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί, σοκολατερί, καταστήματα διαμαντιών (έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας διαμαντιών παγκοσμίως) και μπουτίκ πρωτοποριακών σχεδιαστών. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας σημερινό προορισμό, τις Βρυξέλλες. Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε με πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου θα δούμε το Atomium, τα Βασιλικά Παλάτια του Λακεν με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο με την Κινέζικη Παγόδα, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας Γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, την «Ευρωπαϊκή Γειτονιά», όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της Ε.Ε., την Αψίδα του Θριάμβου, τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην Grand Place όπου λαμβάνει θέση το Winter Wonders, μια αξέχαστη εκδήλωση για το τέλος της χρονιάς. Το Winter Wonders λαμβάνει χώρα για πάνω από είκοσι χρόνια και έχει μεγαλώσει με τις δεκαετίες και έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θεαματικά χριστουγεννιάτικα γεγονότα στην περιοχή Benelux. Σήμερα, τα Winter Wonders (και η χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών) προσελκύουν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με τις γιορτές να γίνονται πιο περίτεχνες κάθε χρόνο. Εκεί θα θαυμάσουμε το μεγαλοπρεπές χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Ευρώπη, τη φάτνη σε φυσικό μέγεθος, το παγοδρόμιο, τα μαγικά φώτα και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, που θα ενθουσιάσουν τα βλέμματα των περίεργων και τους γευστικούς καλοφαγάδες. Ξεκινώντας λοιπόν από την Μεγάλη Πλατεία και με συνοδεία του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στην γύρω περιοχή. Αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, το περίφημο Marivaux, στην καρδιά της πόλης.

5η ημέρα: Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπριζ

Σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε την ημέρα σας στις Βρυξέλλες με τον τρόπο που επιθυμείτε. Αν όμως νομίζετε πως δεν υπάρχουν άλλα όμορφα μέρη σε αυτές τις περιοχές ελάτε μαζί μας προαιρετικά σε μια υπέροχη εκδρομή που θα σας αλλάξει γνώμη. Θα ξεκινήσουμε από τη Γάνδη, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, το ναό του Αγ. Νικολάου, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτιου και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπριζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

6η ημέρα: Βρυξέλλες – Ντινάντ – Λουξεμβούργο

Πρόγευμα και αναχώρηση για ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε το Βελγικό νότο, μέσα από την πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στη Βαλλονία θα οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις, την Ντινάντ, γενέτειρα του Σαξ (σαξόφωνο), όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στον ποταμό Λέσσε. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φθάνοντας, θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα αποτελεί ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την υπέροχη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής και την κεντρική πλατεία «των όπλων» – Place d’Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

7η ημέρα: Βρυξέλλες – Βατερλώ – Πτήση Επιστροφής

Τελευταία μας ημέρα σήμερα και μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το Βατερλό, τον χώρο, όπου ο Δούκας του Ουέλινγκτον νίκησε τον Ναπολέοντα, μια ήττα που σήμαινε το οριστικό τέλος της εξουσίας του μεγάλου αυτού στρατηλάτη και την εξορία του στο νησί της Αγίας Ελένης. Εδώ κυριαρχεί ο λόφος του λιονταριού, ένα τεχνητό δημιούργημα ύψους 43μ. και περιφέρειας 520μ. με ένα άγαλμα λιονταριού στην κορυφή του, από την κορυφή του οποίου μπορεί να απολαύσει κάποιος τη θέα της περιοχής που έγινε η μάχη του Βατερλό. Στους πρόποδες αυτού του λόφου υπάρχει το Waterloo Battlefield Visitors Center ή το Memorial 1815 που είναι μια ολόκληρη εμπειρία, κάτι περισσότερο από απλά ένα μουσείο, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Σαρλερουά και την πτήση της επιστροφής.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Τιμή ανά άτομο

23-29/12

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Άμστερνταμ : 

XO PARK WEST 4*

&

Βρυξέλλες : 

Marivaux 4*

Σε δίκλινο

795

Σε τρίκλινο

795

1ο παιδί (2-12 ετών)

695

2ο παιδί (2-12 ετών)

Σε μονόκλινο

1095

 

**Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλοι Καυσίμων:  175€

• Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της TRANSAVIA & της RYANAIR από και προς Θεσσαλονίκη
• Αποσκευές : 1 μικρή χειραποσκευή (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο. Αν επιθυμείτε επιπλέον αποσκευή ζητήστε μας τιμή
• Διαμονή για 6 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
• Πρωινό καθημερινά
• Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

• Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα & προαιρετικές επισκέψεις
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (5 ευρώ ανά διανυκτέρευση/ άτομο)
• Checkpoint: 25€ / άτομο
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 165€

• Οι τιμές είναι δυναμικές και υπόκεινται συνεχώς σε μεταβολές βάσει, διαθεσιμοτήτων σε εισιτήρια/ξενοδοχεία και επιβεβαιώνονται με την κράτηση.
• Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι.
• Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται η ελάχιστη συμμετοχή.

Προαιρετικές Υπηρεσίες:
• Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση Extra I + Covid19: 20€/άτομο, για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
• Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση Extra II + Covid19: 25€/άτομο, για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
• Προαιρετική εκδρομή Φολενταμ-Μαρκεν: 40 ευρώ ενήλικας / 30 ευρώ παιδί
• Προαιρετική εκδρομή Γάνδη-Μπρυζ: 60 ευρώ ενήλικας / 40 ευρώ παιδί

από 795

7 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.