ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΡΩΜΗ – ΒΑΤΙΚΑΝΟ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα.
 • Μόνο απευθείας πτήσεις.
 • Μουσεία Βατικανού – δώρο κόστος εισόδου, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή.
 • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετός χρόνος στη διάθεσή σας.
 • Καθημερινές προτάσεις για επισκέψεις και δραστηριότητες.
 • Ειδικό πρόγραμμα ασφάλισης.
 • Έλεγχος τήρησης των υγειονομικών κανόνων.

Με Ενδιαφέρει

Αναχ.                26/10

RYANAIR

ΘΕΣ-ΡΏΜΗ                                    09.15-10.00

ΜΊΛΑΝΟ (Bergamo) – ΘΕΣ             14.20 – 17.25

Περιλαμβάνεται 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο

  Σύνολο φόρων +145 ευρώ.

1η ημέρα: Πτήση για Ρώμη – Ξενάγηση πόλης – Roma by night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 07.30 και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Mετά την παραλαβή των αποσκευών θα ξεκινήσουμε αμέσως πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοη- τεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά, σας προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή πε- ριήγηση στη Ρώμη, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ίτα- λιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ίταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.

ημέρα: Περιήγηση πόλης – Μουσεία Βατικανού –  Άγιος Πέτρος

Μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε αμέσως πα- νοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαικό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Η επόμενη επίσκεψη είναι στο ανε- ξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρω- μαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου θα εντυπωσιαστούμε απο την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου και τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη.

ημέρα: Φλωρεντία – Βενετία

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης, την Φλωρεντία μια πόλη που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Θα δούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιόττο, το βαπτιστήριο, την πιάτσα Σινιορίας, το Παλάτσο Πίτι κ.α. Τελειώνοντας, μια βόλτα στην ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας θα σας εντυπωσιάσει. Επόμενος σταθμός μας, η ρομαντική Βενετία. Τακτοποίηση στο ξενοδο- χείο μας στην περιοχή Μέστρε και χρόνος για μια πρώτη βραδινή βόλτα στην φημισμένη πόλη.

ημέρα: Βενετία

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ίνστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano.

ημέρα: Βενετία – Βερόνα – Μιλάνο

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαιξπηρ, την γραφική Βερόνα. Θα θαυ- μάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι οι οποίες περιβάλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό “μπαλκόνι της Ίου- λιέτας”. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ίταλίας, το Μιλάνο. Δεν θα χάσουμε χρόνο, μόλις φτάσουμε θα δούμε το Castello d’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η νυχτερινή ζωή αυτής της πόλης μπορεί να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία. Με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής, αξιοποιήστε το χρόνο σας, όπως εσείς επιθυμείτε.

ημέρα: Μιλάνο – Πτήση επιστροφής

Σήμερα προτείνουμε να πάρετε νωρίς το πρωινό σας και να κάνετε μια τελευταία βόλτα στην φημισμένη πόλη γιατί το μεσημέρι θα πάμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής

Ξενοδοχείο / Τοποθεσία

Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο Τιμή παιδιού έως 2-12 ετών

Tιμή Μονοκ

Ρώμη: OCCIDENTAL ARAN PARK 4*

Βενετία – Μέστρε : VENICE MICHELANGELO 4*

Μιλάνο :

Κlima Milano Fiere 4*

385€

240€

545€

Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό.

 • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR.
 • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.
 • Διαμονή για 5 διαν/σεις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Κόστος εισόδου με ξενάγηση στα μουσεία Βατικανού, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή.
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Συνοδός εκδρομής.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων, βαπορέτα Βενετίας και προαιρετικές δραστηριότητες.

από 385

6 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.