Κωνσταντινούπολη – 4 & 5 Ημέρες

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Καλοκαίρι στην Αρχόντισσα του Βοσπόρου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Ένα ταξίδι στην « Πόλη των Πόλεων », μια περιδιάβαση στη βυζαντινή ιστορία ένα πέρασμα στη σύγχρονη, μοναδική Κωνσταντινούπολη! Η αύρα που αποπνέει αυτή η πόλη είναι μοναδική. Παράδοση, γαστρονομία και ιστορία μπερδεύονται με τα υπέροχα αξιοθέατα, τα χρώματα και τα αρώματα της πόλης. Το αξεπέραστο μεγαλείο της Αγίας Σοφίας, η συνοικία του Μπέγιογλου, με τα κατηφορικά δρομάκια της και τα φράγκικα σπίτια της, ο πύργος του αλατά, ο πεζόδρομος του Πέραν με τα μοντέρνα μαγαζιά, τα μεγάλα παλάτια των περασμένων αιώνων, ο χιλιοτραγουδισμένος Βόσπορος, αλλά και οι αγορές της, θα σας εντυπωσιάσουν! Κλείστε θέση και απολαύστε ένα ταξίδι στην μοναδική Κων/πολη, στην πόλη των πόλεων!

4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) – Αναχώρηση 05:30
27/06, 04/07, 11/07 18/07, 25/07 01/08, 08/08, 15/08 22/08, 29/08, 05/09

5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) – Αναχώρηση 05:30
10/07, 17/07, 24/07, 31/07, 07/08, 11/08, 14/08, 21/08, 28/08, 04/09

Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο – Λάρισα – Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, φθάνοντας το απόγευμα στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, τη μοναδική πόλη χτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους, σε Ευρώπη και σε Ασία. Φρενήρεις ρυθμοί, μακρά ιστορία, νυχτερινή ζωή, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε κι έχουμε ελεύθερο το βράδυ μας για μια βόλτα στην Ιστικλάλ τσαντεσί, το γνωστό και φημισμένο πεζόδρομο, της άλλοτε περιοχής του Πέραν. Διανυκτερεύουμε.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΞΕ ΠΑΝΑ ΙΑ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε έχοντας τη δυνατότητα προαιρετικής συμμετοχής σε μια κρουαζιέρα στο μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει ή χωρίζει την ευρωπαϊκή από την ασιατική Κωνσταντινούπολη. Και στις δύο ακτές του, πνιγμένα μέσα στο πράσινο τα όμορφα < γιαλιά >, σπίτια χτισμένα πάνω στην παραλία, ενώ εντυπωσιακές και οι δύο κρεμαστές γέφυρες, κάτω από τις οποίες περνάμε. Επιστρέφοντας, κατεβαίνουμε στο παλάτι του Ντολμά Μπαξέ. Χτισμένο στα χρόνια του Αβδούλ Μετζίτ του Α΄, με επιδεικτική χλιδή, έρχεται σε αντίθεση με την παρακμή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Αίθουσες τεράστιες, χαλιά, πολυέλαιοι αφήνονται στη θέασή μας. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο αριστούργημα των αιώνων, την εκκλησία του Θεού, την Αγία Σοφία, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Τα λόγια, λίγα μπροστά στο μεγαλείο του μνημείου… Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Υπόγειο παλάτι, όπως αποκαλείται η μνημειώδης δεξαμενή του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε προς τον πρώτο λόφο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί, υπήρχε ο βυζαντινός Ιππόδρομος. Σήμερα, βλέπουμε την ωραία γερμανική κρήνη του Κάιζερ, δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου, καθώς και το Μπλε τζαμί. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή του Galata Port που σφύζει από ζωή και να απολαύσετε ένα κοκτεηλ με θέα το Βόσπορο.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ
Τη σημερινή ημέρα σας προσφέρουμε τη δυνατότητα συμμετοχής, σε μια ημερήσια εκδρομή, στην καταπράσινη Προύσα, η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αποτελεί την πιο καθαρή πόλη της Τουρκίας και πόλο έλξης για κάθε είδους τουρισμό. Μέσω μιας νέας διαδρομής και διασχίζοντας τη γέφυρα Οσμάν καζί και της θάλασσας του Μαρμαρά φθάνουμε στην καταπράσινη Προύσα. Εκεί, επισκεπτόμαστε το κενοτάφιο του Καραγκιόζη και μετά κατευθυνόμαστε στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Η πόλη είναι γνωστή για τα μεταξωτά και τα κεντήματά της. Αφού απολαύσουμε και το παραδοσιακό φαγητό της πόλης, το Ισκεντέρ κεμπάπ ή τα διάσημα μαρόν γκλαζέ ( καραμελωμένα κάστανα ) επιστρέφουμε στην Κωνσταντινούπολη.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ ΧΑΛΚΗ
Μετά το πρόγευμά μας και γλιστρώντας πλάι στον Κεράτιο κόλπο, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου γράφηκε το < Τη Υπερμάχω >, ο ύμνος στην Υπέρμαχο Θεοτόκο. Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας στην κιβωτό της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Βλέπουμε τα γραφεία του Πατριαρχείου, τη Βιβλιοθήκη, την αίθουσα έψησης του Αγίου μύρου, επισκεπτόμαστε τον Πατριαρχικό ναό του Αγίου εωργίου. Τελειώνοντας, κινούμενοι μέσω της πρώτης περιφερειακής της Κωνσταντινούπολης, κατευθυνόμαστε στην ασιατική πλευρά της Πόλης, περνώντας από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Μοναδικό πάντα το πέρασμα πάνω από αυτήν. Προαιρετικά για όσους επιθυμούν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, από το λιμάνι του Μπόσταντζι, πλέουμε στο πρώτο νησί των Πριγκηπονήσων, την Πρίγκηπο, όπου κάνουμε τη βόλτα μας, θαυμάζοντας τα εναπομείναντα ελληνικά σπίτια. Ακόλουθη επίσκεψή μας, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν στην περιώνυμη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ξεναγούμαστε μέσα στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, αλλά και σε αίθουσα διδασκαλίας της Σχολής… Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ έχουμε τη δυνατότητα προαιρετικά να συμμετέχουμε σε βραδινή κρουαζιέρα στο Βόσπορο, με πλούσιο φαγητό, απεριόριστο ποτό και παραδοσιακούς ανατολίτικους χορούς.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το γνωστό Καπαλί τσαρσί, με τα 4.000 μαγαζιά, όπου μπορούμε να βρούμε ότι παράγεται στην Τουρκία. Μαγαζιά με χρυσαφικά, μεταξωτά χαλιά, ανατολίτικες αντίκες και υφάσματα δίνουν χρώμα και θα σας εντυπωσιάσουν. Άγραφος νόμος της αγοράς αυτής, το παζάρι. Χρόνος ελεύθερος και σστη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, περνώντας περιφερειακά της Ραιδεστού και περνώντας τα τουρκοελληνικά σύνορα, φθάνουμε το βράδυ στην πόλη μας, γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Σημείωση : στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος

 

 

 

4 ημέρες (3 διανυκτερεύσεις) – Αναχώρηση

05:30

 

 

 

 

 

 

 

Αναχώρηση

Διαμονή / Τοποθεσία

Διατροφή

Τιμή σε δίκλινο

Τιμή Παιδιού σε τρίκλινο

Τιμή σε μονόκλινο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europlaza 4*, Ταξίμ

 

225€

159€

359€

 

 

 

Ανακαινισμένα δωμάτια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feronya 4*

 

249€

169€

395€

 

 

27/06, 04/07, 11/07

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18/07, 25/07

Green Park 4*

Πρωινό

269€

175€

419€

 

 

01/08, 08/08, 15/08

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

22/08, 29/08, 05/09

Konak 4*

 

275€

179€

429€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropolitan 4* plus

 

299€

195€

445€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nova Plaza Crystal 4* plus

 

305€

199€

459€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) – Αναχώρηση

05:30

 

 

 

 

 

 

 

Αναχώρηση

Διαμονή / Τοποθεσία

Διατροφή

Τιμή σε δίκλινο

Τιμή Παιδιού σε τρίκλινο

Τιμή σε μονόκλινο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europlaza 4*, Ταξίμ

 

289€

179€

449€

 

 

 

Ανακαινισμένα δωμάτια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feronya 4*

 

309€

195€

499€

 

 

10/07, 17/07,

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24/07, 31/07, 07/08,

Green Park 4*

Πρωινό

325€

199€

519€

 

 

11/08, 14/08, 21/08

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

28/08, 04/09

Konak 4*

 

329€

205€

545€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropolitan 4* plus

 

349€

215€

599€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nova Plaza Crystal 4* plus

 

369€

229€

629€

 

 

 

Tαξίμ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΩΡΟ 5 ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ™ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΥΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλιση.
  • Είσοδοι σε μουσεία & θεάματα
  • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο
  • Πρίγκιπο – Χάλκη και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση : στην 4ημερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 3η ημέρα του προγράμματος
Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο – Λάρισα – Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή.
Δυνατότητα Μεταφοράς και ξεναγήσεων (χωρίς διαμονή) με κόστος 85€ ανά άτομο.

από 225

4 & 5 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.