Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΧΩΡΊΣ ΚΡΎΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΊΣ ΚΑΊ CHECK POINT

«Την Πόλη την είπαν Πόλη, γιατί ήταν η ωραιότερη πόλη του κόσμου».

Αυτή είναι η ατάκα του παππού Φάνη από την Πολίτικη Κουζίνα που θυμάται ο περισσότερος κόσμος. Κι αυτή σου έρχεται στο μυαλό τις πρώτες φορές που διασχίζεις την Γέφυρα του Γαλατά χαζεύοντας τους γλάρους. Επτά λόφοι που αγναντεύουν από ψηλά την θάλασσα, εκατομμύρια σοκάκια που σχηματίζουν ανατολίτικους λαβύρινθους, τέσσερις γέφυρες που ενώνουν δύο ηπείρους και δεκαπέντε αιώνες Ιστορίας. Φτάνουν τέσσερις ή πέντε μέρες για να δεις την Κωνσταντινούπολη; Όχι. Αλλά ούτε μια ζωή δεν φτάνει….

Με Ενδιαφέρει

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 03, 10, 17, 24, 31/07 & 07, 14, 21, 28/08 & 04, 11/09 | 4 ημέρες – 3 διαν.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, φθάνοντας το απόγευμα στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, τη μοναδική πόλη χτισμένη πάνω σε δύο ηπείρους, σε Ευρώπη και σε Ασία. Φρενήρεις ρυθμοί, μακρά ιστορία, νυχτερινή ζωή, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Πηγαίνοντας στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε και έχουμε ελεύθερο το βράδυ μας για μια βόλτα στην Istiklal Caddesi, τον γνωστό και φημισμένο πεζόδρομο, της άλλοτε περιοχής του Πέραν. Διανυκτερεύουμε.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε έχοντας τη δυνατότητα προαιρετικής συμμετοχής σε μια κρουαζιέρα στον μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει ή χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Κωνσταντινούπολη. Και στις δύο ακτές του, πνιγμένα μέσα στο πράσινο τα όμορφα “γιαλιά”, σπίτια χτισμένα πάνω στην παραλία, ενώ εντυπωσιακές και οι δύο κρεμαστές γέφυρες, κάτω από τις οποίες περνάμε.
Επιστρέφοντας, κατεβαίνουμε στο παλάτι του Ντολμά Μπαξέ. Χτισμένο στα χρόνια του Αβδούλ Μετζίτ του Α’ με επιδεικτική χλιδή, έρχεται σε αντίθεση με την παρακμή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.
Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο αριστούργημα των αιώνων, την εκκλησία του Θεού, την Αγία Σοφία, το μεγαλούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Τα λόγια, λίγα μπροστά στο μεγαλείο του μνημείου…
Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Υπόγειο Παλάτι (δεξαμενή του Ιουστινιανού). Συνεχίζουμε προς τον πρώτο λόφο της Κωνσταντινούπολης, τον βυζαντινό Ιππόδρομο. Εκεί βλέπουμε την ωραία γερμανική κρήνη του Κάιζερ, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, τον χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου και το Μπλε Τζαμί.
Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περιοχή του Galata Port που σφύζει από ζωή και να απολαύσετε ένα κοκτέιλ με θέα το Βόσπορο.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ
(Δεν περιλαμβάνεται στην 4ήμερη εκδρομή)
Την σημερινή ημέρα σας προσφέρουμε μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή στην καταπράσινη Προύσα, η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αποτελεί την πιο καθαρή πόλη της Τουρκίας και πόλο έλξης για κάθε είδους τουρισμό. Μέσω μιας νέας διαδρομής και διασχίζοντας τη γέφυρα Οσμάν Γκαζί και τη θάλασσα του Μαρμαρά φθάνουμε στην Προύσα.
Επισκεπτόμαστε το κενοτάφιο του Καραγκιόζη και κατευθυνόμαστε στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Η πόλη είναι γνωστή για τα μεταξωτά και τα κεντήματά της. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το παραδοσιακό Ισκεντέρ κεμπάπ ή τα διάσημα μαρόν γκλαζέ και επιστρέφουμε γεμάτοι εικόνες στην Κωνσταντινούπολη.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ – ΧΑΛΚΗ
Μετά το πρόγευμά μας και γλιστρώντας πλάι στον Κεράτιο κόλπο, επισκεπτόμαστε την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου γράφηκε το «Τη Υπερμάχω». Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: γραφεία, βιβλιοθήκη, αίθουσα έψησης του Αγίου Μύρου και ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου.
Κατευθυνόμαστε στην Ασιατική πλευρά της Πόλης, περνώντας από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Προαιρετικά, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, από το λιμάνι του Μπόσταντζι πλέουμε στην Πρίγκηπο – το μεγαλύτερο από τα Πριγκηπονήσια – και απολαμβάνουμε βόλτα θαυμάζοντας τα εναπομείναντα ελληνικά σπίτια.
Κατόπιν επισκεπτόμαστε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με ξενάγηση στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και αίθουσες διδασκαλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στο Βόσπορο, με πλούσιο φαγητό, ποτό και ανατολίτικους χορούς.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί, με τα 4.000 μαγαζιά, όπου μπορούμε να βρούμε ό,τι παράγεται στην Τουρκία. Χρυσαφικά, μεταξωτά χαλιά, ανατολίτικες αντίκες και υφάσματα δίνουν χρώμα και εντυπωσιάζουν. Άγραφος νόμος: το παζάρι.
Χρόνος ελεύθερος και κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, περνώντας περιφερειακά της Ραιδεστού και από τα τουρκοελληνικά σύνορα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 03, 10, 17, 24, 31/07 & 07, 14, 21, 28/08 & 04, 11/09 | 4 ημέρες – 3 διαν.
Ξενοδοχείο Τοποθεσία Διατροφή Τιμή σε δίκλινο Τιμή παιδιού έως 12 ετών Επιβάρυνση μονοκλίνου
Grand Haile 4* 219€ 99€ 109€
Nova Plaza Crystal / Orion 4* 249€ 99€ 135€
Elite World Comfy 4* Πρωινό 259€ 99€ 145€
Elite World Istanbul Taksim 5* 339€ 115€ 215€

ΔΩΡΟ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ | ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 02, 09, 16, 23, 30/07 & 06, 13, 20, 27/08 & 03, 10/09 | 5 ημέρες – 4 διαν.
Ξενοδοχείο Τοποθεσία Διατροφή Τιμή σε δίκλινο Τιμή παιδιού έως 12 ετών Επιβάρυνση μονοκλίνου
Grand Haile 4* 275€ 109€ 145€
Nova Plaza Crystal / Orion 4* 319€ 109€ 150€
Elite World Comfy 4* Πρωινό 335€ 109€ 195€
Elite World Istanbul Taksim 5* 435€ 125€ 285€

  • Δυνατότητα αναχώρησης από Βόλο – Λάρισα – Κατερίνη με κόστος 10€ ανά άτομο ανά διαδρομή.
  • Δυνατότητα Μεταφοράς και ξεναγήσεων (χωρίς διαμονή) με κόστος 75€ ανά άτομο.

  • Τρεις/τέσσερις διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορές – περιηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Δεν περιλαμβάνονται:
    • Είσοδοι σε μουσεία & θεάματα
    • Οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • από 219

    4 ημέρες

    Με Ενδιαφέρει

    Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.