ΚΥΘΗΡΑ αεροπορικώς

ΚΥΘΗΡΑ

Αγία Πελαγία | Μυλοπόταμος | Φυρή Άμμος

Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης που συνδυάζει μαγικά τοπία στα οποία κυριαρχούν οι απόκρυμνοι βράχοι και τα τιρκουάζ νερά, με περιοχές πυκνής βλάστησης με καταρράκτες και βάθρες. Μόλις το γνωρίσετε θα το ερωτευτείτε. Αυτό το καλοκαίρι είναι κοντά μας με τις απευθείας πτήσεις της  Aegean Airlines.

Με Ενδιαφέρει

  • 4ήμερη εκδρομή, κάθε Δευτέρα από 4/7/22 έως 26/9/22

Πτήσεις Αναχώρησης: Θεσσαλονίκη-Κύθηρα 12.05-13.30
Πτήσεις Επιστροφής: Κύθηρα-Θεσσαλονίκη 10.15-11.35

  • 5ήμερη εκδρομή κάθε Πέμπτη από 4/7/22 έως 21/9/22

Πτήσεις Αναχώρησης: Θεσσαλονίκη-Κύθηρα 08.20-09.45
Πτήσεις Επιστροφής: Κύθηρα-Θεσσαλονίκη 14.00-15.20

  • 8ήμερη εκδρομή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 4/7/22 έως 22/09/22

με τις παραπάνω ώρες πτήσεων με Aegean Airlines

1η ημέρα: Αεροδρόμιο, Αγία Πελαγία

Άφιξη στο αεροδρόμιο “Αλέξανδρος Ωνάσης¨ των Κυθήρων, επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση με προορισμό τα ξενοδοχεία διαμονής μας στην περιοχή της Αγίας  Πελαγίας. Άφιξη μετά από μια διαδρομή 40 περίπου λεπτών, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καραβά, Αρωνιάδικα, Μυλοπόταμος, Αγία Πελαγία

Αναχώρηση το πρωί από την Αγία Πελαγία και μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής θα φτάσουμε στο χωριό Καραβάς. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και επίσκεψη στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού. Συνεχίζουμε προς τον οικισμό «Αρωνιάδικα», έναν από τους 5 παραδοσιακούς οικισμούς των Κυθήρων, όπου περπατώντας μέσα στα καλντερίμια και τα μικρά σοκάκια, θα θαυμάσουμε παλαιά αρχοντικά και θα ξεναγηθούμε στην Κυθηραϊκή Αρχιτεκτονική. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας, φτάνουμε στο Μυλοπόταμο. Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά των Κυθήρων και έχει χαρακτηριστεί επίσης, ως παραδοσιακός οικισμός από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ξεκινάμε την περιήγησή μας με πρώτο σταθμό τον οικισμό της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου (περίπατος 1.300 μέτρων): διασχίζοντας την πλατεία του οικισμού θα δούμε το Αγγλικό σχολείο και θα επισκεφθούμε το Ενετικό Φρούριο, το οποίο κατοικούνταν μέχρι τη δεκαετία του 1950. Επιβίβαση στο λεωφορείο για να ανέβουμε  στην κεντρική πλατεία του Μυλοποτάμου. Πάντα εντυπωσίαζε τους επισκέπτες του χωριού ο καταρράκτης της «Φόνισσας». Πανέμορφες παραμένουν η καταπράσινη ρεματιά των νερόμυλων και η πλατεία με τα πλατάνια και το καμπαναριό του  Αγίου Χαραλάμπους.

Eλεύθερος χρόνος για φαγητό στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τη σκιά που δημιουργούν  τα πλατάνια. Επιστροφή στην Αγία Πελαγία. Απόγευμά ελεύθερο να το αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

3η ημέρα: Μυρτιδιώτισσα, Χώρα, Καψάλι, Γέφυρα Κατούνι, Αγία Πελαγία

Σήμερα ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ημέρα εορτής της. Το μοναστήρι βρίσκεται στα δυτικά των Κυθήρων, στο τέλος μιας πανέμορφης διαδρομής με πλούσια εναλλαγή άγριου βράχου και πράσινης βλάστησης. Ξενάγηση στο μεγαλοπρεπές μοναστήρι, στο οποίο σίγουρα θα σας καταπλήξει η ολόχρυση εικόνα της Παναγίας, το επιβλητικό καμπαναριό ύψους 25 μέτρων, οι 10 μαρμάρινες κολώνες που στηρίζουν την οροφή του ναού και βρέθηκαν αυτούσιες 200 μέτρα πιο πέρα από το ναό την περίοδο που χτιζόταν, αλλά και οι κέρινες λαμπάδες της Τουρκάλας, της οποίας η Παναγία έσωσε το παιδί. Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο εικόνων της Μονής, παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και επιστροφή στο λεωφορείο.

Αναχώρηση για Λιβάδι όπου μπορείτε να προμηθευτείτε εκεί τοπικά προϊόντα. Περπατώντας θα φωτογραφήσουμε το βυζαντινό εκκλησάκι του «Αγίου Ανδρέα» και θα συνεχίσουμε μέχρι το οικογενειακό εργαστήρι «Τοξότης» όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το τοπικό λικέρ «φατουράδα». Επόμενος σταθμός η πρωτεύουσα του νησιού, Χώρα ή Κύθηρα. Θα περπατήσουμε στο γραφικό κεντρικό δρόμο της με τα μαγαζιά, τα αρχοντικά σπίτια και τον Μητροπολιτικό ναό του «Εσταυρωμένου».

Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα, από το οποίο η θέα είναι πραγματικά δύσκολο να περιγραφεί με λόγια!  Προτείνεται επίσκεψη στο Μουσείο Οικοσήμων του κάστρου (είσοδος 2€/άτομο).

Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Κυθήρων, να κάνετε τα ψώνια σας σε κάποιο από τα καλόγουστα μαγαζιά της πόλης  ακόμα να απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε ως το επίνειο της Χώρας, το Kαψάλι.   Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο 2 ωρών, τον οποίο προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε κάνοντας το μπάνιο σας ή χαλαρώνοντας για φαγητό ή καφέ με θέα τη θάλασσα και το Κάστρο της Χώρας.

Αναχώρηση από το Καψάλι με προορισμό τα ξενοδοχεία διαμονής μας, αφού πρώτα σταματήσουμε ενδιάμεσα  για φωτογραφίες και ξενάγηση στην πέτρινη γέφυρα με τα 13 τόξα, στο Κατούνι. Το βράδυ ελεύθερο στο χωριό.

4η ημέρα: Ποταμός, Μητάτα, Αγία Μονή, Αβλέμωνας

Σήμερα Κυριακή ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο κεφαλοχώρι του νησιού, τον Ποταμό προκειμένου να ξεναγηθούμε στο χωριό και να παρευρεθούμε στο παραδοσιακό παζάρι που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία του. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή καφέ σε κάποιο από τα καφενεία του χωριού και συνεχίζουμε για τα Μητάτα, το χωριό που το 2006 επλήγη ανεπανόρθωτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 ρίχτερ. Με την άφιξή μας στο χωριό θα έχουμε προαιρετική επίσκεψη (είσοδος 4€) στο «Λιοτρίβι του Φάβα». Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ελαιοτριβεία των Κυθήρων.

Στο λιοτρίβι θα δούμε ένα 10λεπτο βίντεο σχετικά με τον τρόπο που χτίστηκε ως τη σημερινή του μορφή, θα ξεναγηθούμε στους χώρους του και τελειώνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε αγνά τοπικά προϊόντα του νησιού. Συνεχίζοντας θα περπατήσουμε ως το Ηρώο του χωριού για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα στο φαράγγι του «Τσάκωνα», ενώ λίγο πιο πάνω θα βρεθούμε στην πλατεία  «Μπαλκόνι» του χωριού όπου βρίσκεται η κατεστραμμένη από το σεισμό εκκλησία , μοναδικός και αδιάψευστος μάρτυρας του εγκέλαδου. Επιβίβαση στο λεωφορείο για να συνεχίσουμε προς το βουνό της Αγίας Μονής, όπου βρίσκεται χτισμένο το επιβλητικό ομώνυμο μοναστήρι. Ο φύλακας της Μονής θα μας ξεναγήσει στην εκκλησία που επισκευάστηκε από τον Ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη περίπου το 1822. Θα επισκεφθούμε το δωμάτιο με τον πρωτότυπο μηχανισμό παρασκευής κεριών, θα φωτογραφίσουμε την υπέροχη θέα και θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο προς το γραφικό ψαροχώρι, τον Αβλέμωνα. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να κολυμπήσετε στα καθαρά νερά του μικρού κόλπου του χωριού, αλλά και  να γευθείτε φρέσκο ψάρι σε κάποια ταβέρνα ή να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα καφέ του χωριού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Αγία Πελαγία, Αεροδρόμια, Αναχώρηση

Συγκέντρωση στο χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου με τις αποσκευές μας και αναχώρηση προς  το αεροδρόμιο των Κυθήρων, όπου μετά τις απαραίτητες διαδικασίες θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ.

Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 8 κιλών κατ’ άτομο και μία αποσκευή 23 κιλών στα δύο άτομα

Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρόμιων 35€ κατ’ άτομο.

ΤΥΠΟΙ ΤΙΜΩΝ 

Η non-refundable ή αλλιώς μη επιστρέψιμη τιμή, σας εξασφαλίζει μια super έκπτωση, το συνολικό ποσό της εκδρομής εξοφλείται με την κράτησή σας και δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ( Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης λόγω πιστοποιημένης νόσησης Covid 19, καθώς έχουμε φροντίσει για αυτό ασφαλίζοντάς σας με ταξιδιωτική ασφάλιση και με καλύψεις έναντι του Covid-19 ).

Ο δεύτερος τύπος τιμής – η κανονική τιμή, βασίζεται στους γενικούς όρους συμμετοχής.

από 265

4,5 ή 8 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.