ΜΑΛΤΑ

Μάλτα

Μάσρασλοκ | Βαλλέττα | Μεδίνα

Το νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!

Με Ενδιαφέρει

  • 05/01/2023

Πτήσεις με Ryan Air

Αναχώρηση: 17:05 – 17:50

Επιστροφή:  20:55 – 23:30

1η ημέρα – Πέμπτη : ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ – ΒΑΛΛΕΤΑ ( μεταφορά στο ξενοδοχείο )

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ‘’ Μακεδονία ‘’ για την πτήση  μας προς Μάλτα με τη RYAN AIR. Η πτήση μας είναι ευχάριστη, ούτε κοντά ούτε μακριά και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα – άφιξη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτας και μετά από τις τυπικές διαδικασίες θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή περιήγηση στον Αγ. Ιουλιανό με τις αναρίθμητες επιλογές για δείπνο και διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα – Παρασκευή  : MARSAXLOKK – ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΒΑΛΛΕΤΤΑ

Μετά το πρωινό μας, θα ακολουθήσει μια μοναδική γνωριμία με τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το ψαροχώρι του Μαρσασλοκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεσογειακό τοπίο, με τις παραδοσιακές βάρκες (Luzzu) των ντόπιων ψαράδων. Μετά την απαραίτητη στάση θα συνεχίσουμε   την διαδρομή μας για να  γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The Τhree cities ) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Έπειτα θα συνεχίσουμε προς  την υπέροχη κοινότητα    FLORIANA  τον προθάλαμο της απόρθητης πρωτεύουσας    VALLETTA. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης.  Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (Floriana Gate) το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών  Ιπποτών ,εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα , παρεκκλήσια και ο  εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες ( Triton Fountain ) και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή  για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας  είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano.

Η  Valletta μας  υποδέχεται σε  ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω  από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι  και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής  πόλης – κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018  που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα , είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό, μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το  γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (Our Lady of Victory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο , το Πρωθυπουργικό γραφείο , είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca  , ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour ) και τις Τρείς Πόλεις (Three Cities ). Ο Καθεδρικός ναός  του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά   και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια  της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά(Il Suq tal Belt ) με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης , είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα μας εντυπωσιάσουν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα  – Σάββατο  : ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ   στο  ΓΚΟΖΟ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή  στο μαγευτικό νησάκι  Γκόζο. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή  της  Καλυψούς   το  ψαροχώρι  Xlendi και την NΤΟΥΕΙΡΑ (DWEIRA)  όπου  πραγματοποιήθηκαν τα  γυρίσματα  της  πολύκροτης  σειράς  GAME  OF  THRONES. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα  Δευτέρα   : ΜΟΣΤΑ – ΜΝΤΙΝΑ – ΡΑΜΠΑΤ – ΒΑΛΛΕΤΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό μας θα  μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Μεδίνα , που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα με τον καταπληκτικό τρούλο. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη μας στη Βαλλέττα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. ( 20:55 – 23:30 )

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

05 – 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Ξενοδοχείο Περιοχή Διατροφή Τιμή σε δίκλινο

Κατ’ άτομο

Φόροι αεροδρομίου Επιβ. Μον.
 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ  

Cavalieri 4* superior St. Julian’ s ΠΡΩΙΝΟ 475€ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 120€
G HOTEL 3* St. Julian’ s ΠΡΩΙΝΟ 395€ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 80€

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν ΜΟΝΟ με επικυρωμένη κράτηση ( προκαταβολή 200€ κατ’ άτομο ) μέχρι 30 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα υφίσταται επιβάρυνση ανάλογα με την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου της Ryanair.

Συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι αεροδρομίων καθώς και επίναυλος καυσίμων.

*Παιδική τιμή  για διαμονή και στα δύο ξενοδοχεία 295€

**Σε  περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό ταξίδι η τιμή μειώνεται  κατά 50€ ανά  ενήλικα.
Ατομικό  ταξίδι  περιλαμβάνονται: Aεροπορικά εισιτήρια, μεταφορές από και προς  αεροδρόμιο ,βραδινή περιήγηση στον Αγ. Ιουλιανό την 1η βραδιά ,διαμονή για 3  διανυκτερεύσεις με πρωινό  στο ξενοδοχείο της  επιλογής  σας .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η βραδινή  περιήγηση  περιλαμβάνεται  μόνο εάν μείνουν σε δικό μας  ξενοδοχείο!!

– Αεροπορικά εισιτήρια Ryanair ( 1 χειραποσκευή 10κιλών + 1 μία μικρή τσάντα )
– Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
– Τρεις  (3) διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο Cavalieri 4* superior
– Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
– Πρωινό στο ξενοδοχείο ( καθημερινά).
– Ξενάγηση σε Marsaxlokk – Valletta – Mdina – Mosta – Rabat  την 2η ημέρα
– Προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο την 3η ημέρα
– Ξενάγηση στις Τρεις Πόλεις και την Βαλλέττα την 4η  ημέρα.
– Ελληνόφωνος ξεναγός
– Συνοδός του γραφείου μας.
– Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

– Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
– Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
– Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,50€ ανά άτομα / ανά ημέρα).
– Ασφάλεια COVID – 19

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Περιγραφές ξενοδοχείων:

Cavalieri Art Hotel 4* superior : To συγκεκριμένο ξενοδοχείο 4* βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία  (στην ‘’καρδιά’’ του St. Julian’ s ) που αποτελεί το κέντρο της κοσμικής δραστηριότητας και τουριστικής ανάπτυξης της Μάλτα. Διαθέτει ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, εξαιρετικό café – bistrot, μεγάλα δωμάτια, που ΟΛΑ έχουν μερική θέα στη θάλασσα. Παρέχει εξαιρετικό πρωινό στη μορφή του ανοιχτού μπουφέ, σε φωτεινότατη αίθουσα με θέα στη θάλασσα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως είναι δίπλα σε αναρίθμητα εστιατόρια, night clubs και χώρους διασκέδασης . ιδανική επιλογή για οικογένειες.

G Hotel :  Το ξενοδοχείο 3* G hotel ξεκίνησε τη λειτουργία πριν από ένα χρόνο και το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει είναι η κεντρικότατη τοποθεσία του στο απόλυτο κέντρο του St. Julian’ s. Δε διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, αλλά έχει 26 ευρύχωρα, ολοκαίνουρια δωμάτια και οικεία ( cozy ) ατμόσφαιρα στο χώρο που σερβίρεται το πρωινό. Ιδανική επιλογή για νεαρότερες ηλικίες που επιθυμούν gadget καταστάσεις, καθώς η είσοδος και έξοδος στο ξενοδοχείο πραγματοποιείται με προσωπικό κωδικό.

από 395

4 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.