ΜΑΝΗ οδικώς

ΜΑΝΗ

Μυστράς | Μονεμβασιά | Αρεόπολη | Αρχαία Ολυμπία

Η Μάνη είναι μια μικρή Ελλάδα, ιδιότυπη και εντυπωσιακή, με τόσο έντονο χαρακτήρα, που δε μοιάζει με κανέναν άλλον Ελληνικό τόπο.

Με Ενδιαφέρει

  • 23, 30/ 07
  • 6, 13, 20, 27/ 08
  • 3/ 09

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη, Ισθμός Κορίνθου, Ακροκόρινθος, Σπάρτη

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Η πρώτη μας μεγάλη στάση θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο Ισθμό της Κορίνθου για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε κατευθυνόμενοι στον Ακροκόρινθο, ένα κάστρο που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία και στην μυθολογία της Κορινθίας. Συνεχίζουμε στις πολύχρυσες Μυκήνες που αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, κατευθυνόμενοι προς την πόλη της Σπάρτης. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σπάρτη, Καστροπολιτεία Μυστρά, Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την καστροπολιτεία του Μυστρά. Ανέγγιχτη στο πέρασμα του χρόνου, γοητεύει τον επισκέπτη με την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υπέροχα κτίρια και μνημεία της: τα «Παλάτια των Παλαιολόγων. Οι συνοικίες του Μυστρά, το Κάστρο, η Μεσοχώρα και η Έξω Χώρα, δημιουργούν ονειρικές εικόνες που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα κόσμο παραμυθιού. Συνεχίζουμε με την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει εδώ και αιώνες, διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου. Θα περιηγηθούμε στην καστροπολιτεία, η οποία χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Πόλη, και θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα, δεν θα παραλείψουμε να ανεβούμε στο Γουλά («επάνω Κάστρο»), για να απολαύσουμε τη συγκλονιστική, πανοραμική θέα της πόλης και φυσικά να επισκεφτούμε τον επιβλητικό ναό της Αγίας Σοφίας που αιωρείται ανάμεσα στα βράχια και το χάος του γκρεμού! Επιστροφή στην Σπάρτη. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σπάρτη, Γύθειο, Σπήλαια Διρού, Αρεόπολη, Καρδαμύλη, Καλαμάτα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς το γραφικό και παραθαλάσσιο Γύθειο με τα πανέμορφα νεοκλασικά και το νησιωτικό χρώμα. Θα δούμε τον επιβλητικό φάρο, τον πύργο Τζαννετάκη και το κατάφυτο νησάκι Κρανάη. Έπειτα αναχώρηση για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του. Ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλιακή διαδρομή ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, φτάνουμε στην Αρεόπολη. Διατηρητέος οικισμός με την «ιδιαίτερη γοητεία» του Μανιάτικου τοπίου, με μια μοναδική αρχιτεκτονική, με σπιτάκια που μοιάζουν με μικρά φρούρια. Συνεχίζουμε για το χωριό Καρδαμύλη, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης.

Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη ποικιλία τοπίων, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Βόρεια της Καρδαμύλης βρίσκεται ο οικισμός Πετροβούνι. Στο χωριό υπάρχουν δύο μοναστήρια πολύ παλιά με τεράστια ιστορία. Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής & το “Καράβελι” , με βάση την παράδοση με το λάδι που μαζευόταν από την περιουσία του μπορούσε να γεμίσει ένα καράβι λάδι. Τελευταίο μας προορισμός για την σημερινή ημέρα, η πόλη της Καλαμάτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καλαμάτα, Καστροπολιτεία Μεθώνης, Καστροπολιτεία Νιοκάστρου

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την καστροπολιτεία της Μεθώνης. Η πόλη με το Βενετσιάνικο κάστρο, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της Μεσογείου. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο, που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο. Για να μπεις στο κάστρο η διαδρομή είναι υπέροχη καθώς θα πρέπει να περπατήσεις πάνω στην εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τα 14 τόξα. Στην συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό την Πύλο η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία, και ορίζεται από τη νήσο Σφακτηρία. Η κωμόπολη της Πύλου έχει ένα νησιωτικό χαρακτήρα εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του χρώματος των σπιτιών της. Θα επισκεφθούμε την καστροπολιτεία του Νιόκαστρου. Στην συνέχεια επιστροφή στην πόλη της Καλαμάτας. Το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται ακριβώς κάτω απ’ το κάστρο της πόλης. Περπατιέται εύκολα κι είναι πραγματικά υπέροχο και γραφικό. Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο. Αυτό το ελεύθερο υπαίθριο μουσείο είναι γεμάτο από παλιά σιδηροδρομικά οχήματα και μηχανές, πλατφόρμες επιβίβασης και θα μας δώσει μια ιδέα των μεταφορών στην Ελλάδα πριν από 100-150 χρόνια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καλαμάτα, Αρχαία Ολυμπία, Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά την φόρτωση των αποσκευών, αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας που είναι αφιερωμένη στον θεό Δία. Υπήρξε το πιο δοξασμένο Ιερό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων της Αρχαιότητας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για τη πόλη μας.

Ξενοδοχείο/Τοποθεσία Διατροφή Τιμή σε δίκλινο/ τρίκλινο Τιμή παιδιού έως           12 ετών Τιμή σε

Μονοκλ.

Boukas resort 4*

Μεσσήνη (16χλμ από την Καλαμάτα)

& Μenelaion 3* Σπάρτη

Πρωινό

329

225

415

Boukas resort 4*

Μεσσήνη (16χλμ από την Καλαμάτα)

& Maniatis 3* Σπάρτη

Ημιδιατροφή

379

275

470

Akti taygetos 4* Μικρή Μαντινεία

(8χλμ από την Καλαμάτα)

& Menelaion 3* Σπάρτη

Πρωινό

365

225

449

Αkti taygetos 4* Μικρή Μαντινεία

(8χλμ από την Καλαμάτα)

& Maniatis 3* Σπάρτη

Ημιδιατροφή

429

275

525

  • Μεταφορές με λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Αντίστοιχη διατροφή καθημερινά
  • Έμπειρος αρχηγός
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάση του προγράμματος της εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια & ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

από 329

5 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.