ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πράγα | Μπρατισλάβα | Βουδαπέστη | Βιέννη | Παραδουνάβια Χωριά | Τσέσκυ Κρούμλωφ

Επιλέξτε μια εκδρομή στις πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης! Απολαύστε ένα ταξίδι στην αριστοκρατική Βιέννη, τη γοτθική Πράγα και τη ρομαντική Βουδαπέστη με πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκδρομών που θα σας συναρπάσει!

Με Ενδιαφέρει

 • 30/07
 • 6, 13, 20/ 08

Πτήσεις από Θεσσαλονίκη
Αναχώρηση :   ΟS 810     Θεσσαλονίκη – Βιέννη   14.00 – 14.55
Επιστροφή   :   OS 809    Βιέννη – Θεσσαλονίκη    10.35 – 13.15

1η μέρα: Πτήση για Βιέννη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & πρώτη γνωριμία με την πόλη

Συγκέντρωση  στο αεροδρόμιο και ακολουθεί πτήση για την Βιέννη. Άφιξη, και μεταφορά  στο  ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης και γεύμα εξ΄ ιδίων. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βιέννη – Τσέσκυ Κρούμλοβ (209χλμ.) – Πράγα (171χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και θα  αναχωρήσουμε για την όμορφη πόλη του Τσέσκυ Κρούμλοβ, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή . Εκεί θα δούμε τους χείμαρρους του ποταμού Βολτάβα να τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία, όπως και η Πράγα, είναι στη λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Αποτελεί πολιτισμικό στολίδι με τα ιδιαίτερα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίριά της, τις εκκλησίες της και τα στενά δρομάκια της. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας, όπως η «κρυφή γέφυρα». Επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και θαυμάστε από ψηλά την πανοραμική θέα. Στη συνέχεια, αναχωρούμε με προορισμό την Πράγα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Πράγα περιήγηση πόλης – Προαιρετική βραδινή παράσταση στο φημισμένο Μάυρο Θέατρο

Πρωινό και μεταφερόμαστε για περιήγηση στην περίφημη καστρούπολη της Πράγας. Ξεκινάμε στο μοναδικό μοναστήρι του Στράχοφ και συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το κάστρο της Πράγας. Στη διαδρομή μας θα δούμε το παλάτι Τσέρνιν, το φημισμένο Λορέτο, το παλάτι Σβάρτσενμπεργκ, την Αρχιεπισκοπή, το κάστρο της Πράγας και έδρα του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Άγιου Βίτου και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς την μικρή πόλη, τη γραφική «Mala Strana», και την περίφημη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα Αγίων, την οποία θα περάσουμε για να καταλήξουμε στην Παλιά Πόλη. Θα δούμε τον επιβλητικό μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, το Κλεμεντίνουμ, το ναό του Σωτήρος και το ναό του Αγίου Φραγκίσκου, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην πλατεία της παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για καφέ, ψώνια και φαγητό σε μία από τις περίφημες τσέχικες μπυραρίες. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και ξεκούραση. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά να παρακολουθήσετε μια υπέροχη παράσταση του φαντασμαγορικού Μαύρου θεάτρου της Πράγας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πράγα- Μπρατισλάβα Περιήγηση πόλης (328χλμ.)  – Βουδαπέστη (200 χλμ.)

Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα . Κτισμένη στις όχθες του Δούναβη η μικρή όμορφη πόλη της Μπρατισλάβας υπήρξε παραδοσιακά ,σημαντικότατη Ουγγρική πόλη με το όνομα Pozsony καθώς στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου από το 1563 έως το 1830 έλαβε χώρα η στέψη συνολικά 10 Ούγγρων βασιλιάδων και μιας βασίλισσας . Για αυτό σε πολλά πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα δείτε μια μικρή κορώνα στο έδαφος που αποτελεί την σήμανση της λεγόμενης βασιλικής οδού. Μετά την επίσκεψη στο κάστρο της πόλης που δεσπόζει πάνω σε έναν πανύψηλο λόφο προσφέροντας εκπληκτική θέα στον επισκέπτη ,θα εισέλθουμε στην κυρίως μεσαιωνική πόλη από την πύλη του Αγίου Μιχάηλ και θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που μας δείχνουν οι κορώνες, για να καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου όπου γινόταν η βασιλική στέψη. Στη συνέχεια θα δούμε την κεντρική πλατεία Hlavne Namestie και θα έχουμε την δυνατότητα να φωτογραφηθούμε σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα αγάλματα της παλιάς πόλης αυτό του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Στην ίδια πλατεία θα θαυμάσουμε το ρωμανικό κτίριο του παλιού δημαρχείου που χρονολογείται τον 13ο αιώνα και σήμερα στεγάζει το μουσείο της πόλης . Η συνέχεια θα μας κρατήσει σε αμείωτο ενδιαφέρον καθώς στα πλαίσια ενός πανέμορφου περιπάτου στα σοκάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα γνωρίσουμε την ιστορία τριών μπρούντζινων αγαλμάτων ,που τοποθετήθηκαν όλα μετά την πολιτική αλλαγή, συγκεκριμένα το 1997 είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες και δίνουν στην πόλη μια επιπλέον εκπληκτική αίσθηση . Αφορούν τον Cumil τον εργάτη των υπονόμων που γλυκοκοιτάζει από το φρεάτιο τους περαστικούς και δή τις γυναίκες … ενώ η ενότητα των αγαλμάτων ολοκληρώνεται με τον Paparazzi και τον Schoner Naci . H περιήγηση στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα ολοκληρωθεί στο επιβλητικό ,κομψότατο κτίριο της Εθνικής Όπερας.

Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό ή για να απολαύσετε σοκολάτα σε μια από τις ξακουστές σοκολατερί της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βουδαπέστη περιήγηση πόλης – Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για καφέ, ψώνια και φαγητό.  Το βράδυ θα απολαύσουμε μία κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσουμε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά (50χλμ.) – Βιέννη 210χλμ.)                                                                                                        Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Η διαδρομή είναι απαράμιλλής ομορφιάς συνεχώς δίπλα στο ποτάμι. Πρώτος μας σταθμός ο Άγιος Ανδρέας, με την μαγική μεσαιωνική ατμόσφαιρα που ανέκαθεν προσέλκυε τους καλλιτέχνες από όλη την κεντρική Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, και αγορές μιας και εκεί θα βρείτε τα πιο ιδιαίτερα αναμνηστικά.

Επόμενος σταθμός μας η παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου, τον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βιέννη περιήγηση πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο. Πρώτη μας στάση τα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες στους περίφημους κήπους. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ ανάκτορο της πόλης, το Μπελβεντέρε, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας εισερχόμενοι στην περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος). Στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημoτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, την νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος για να φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι-ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ελεύθερος χρόνος – Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βιέννης, άφιξη και επιβίβαση στην πτήση επιστροφή μας , γεμάτοι μοναδικές εικόνες, υπέροχες φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα από αυτό το μαγικό ταξίδι μας.

BIENNH: ARCOTEL WIMBERGER 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΠΡΑΓΑ : WELNESS STEP 4* ME HMIΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΒΟΥΔΠΑΕΣΤΗ : EXPO CONGRESS 4* ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

Early Booking Τιμή σε

Δίκλινο/Τρίκλινο

Τιμή παιδιού

έως 12 ετών

Επιβάρυνση

Μονόκλινου

Φόροι αερ. &

Επίναυλοι καυσίμων

529€ 579€ 229€ 255€ 170€
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  με την Austrian Airlines, με 23 κιλά αποσκευή & επιπλέον χειραποσκευή ανά επιβάτη
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Πρωινό καθημερινά & δύο (2) δείπνο
 • Διαμονή σε  επιλεγμένα  ξενοδοχεία  4*
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόροι αεροδρομίων  και επίναυλος καυσίμων
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Φόροι διαμονής ξενοδοχείων (12,5 ευρώ ανά άτομο συνολικά)

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα, χωρίς καμία παράλειψη.

από 529

8 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.