Πανόραμα χωρών Βαλτικής

Πανόραμα Χωρών Βαλτικής

7 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Με Ενδιαφέρει

Αναχωρήσεις: 06/08, 27/08, 13/08

Πτήσεις με Air Baltic απο Θεσσαλονίκη

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΛΙΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>, γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι πολλές φορές και γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Έλεγχος και πτήση για το Ταλίν. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση πόλης, μια πόλη γεμάτη αντιφάσεις. Στη βόλτα μας θα δούμε τα ερείπια του μοναστηριού της Bιργκίτα, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία, το Πάρκο Kadriorg, το οποίο είχε σχεδιάσει ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων, το παρακείμενο μουσείο Ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε το Song Festival Grounds, αν είναι ανοιχτό, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου. Στην επιστροφή μας προς το ιστορικό κέντρο του Ταλίν ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια θα δούμε το λόφο Τούμπεα, όπου θα δούμε το παλιό κάστρο και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης – ένα “μουσείο” μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Η πόλη έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και να μην παραλείψετε να γευτείτε το ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ
Πρόγευμα και τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε μια εκπληκτική εκδρομή στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Μεταφορά με υπερσύγχρονα πλοία (Ταλίν – Ελσίνκι- Ταλίν), όπου φθάνοντας στην περίφημη «κόρη της Βαλτικής», όπως αποκαλείται, θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι (Uspenski) και την πλατεία της ερουσίας με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας, τα ναυπηγεία, το μνημείο του μεγάλου συνθέτη της Φινλανδίας Σιμπέλιους (Sibelius) και την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Ιστορία, φύση, αρχιτεκτονική και design συνδυάζονται μοναδικά σε αυτή την πόλη του ευρωπαϊκού Βορρά με την ιδιαίτερη γοητεία. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΛΙΝ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Πρόγευμα, μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση προς Βίλνιους. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, τη μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά της κέντρα. Θα έχουμε χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. ια το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τοπική μπύρα, με την Švyturys να είναι πολύ δημοφιλής.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΛΝΙΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη, όπου θα δούμε τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννης, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και το μουσείο του Κεχριμπαριού, του “Χρυσού της Βαλτικής”. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους – το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο – και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Θα ξεναγηθούμε στο επιβλητικό νησιώτικο κάστρο που αποτέλεσε έδρα του Μεγάλου Δούκα Βιτάουτας (Vytautas) και των άλλων μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα, αλλά και θα απολαύσουμε, αν ο καιρός το επιτρέπει και μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη. Επιστροφή στο Βίλνιους και ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Μπορείτε να ανεβείτε στο λόφο του κεντιμίνας με το οδωντό τρενάκι, από όπου θα μπορείτε να θαυμάσετε μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς προς την παλιά πόλη με τα αμέτρητα καμπαναριά. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε το Ουζούπις, ένα “άγνωστο κράτος” στο κέντρο της πόλης ή να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Νέρις (Neris).

5Η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΡΟΥΝΤΑΛΕ ΡΙΓΑ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ανάκτορο Ρούνταλε, όπου θα ξεναγηθούμε στο πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της Λετονίας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Το περίλαμπρο παλάτι και ο υπέροχος κήπος του, αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής. Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Συνεχίζουμε για τη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής. Η πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, θεωρείται το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης, καθώς η πολυτάραχη ιστορία όλων των εποχών της πόλης, την έχει προικίσει με ένα υπέροχο μείγμα μεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρτ νουβό στοιχείων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. ια το βράδυ περπατήστε στην παλιά πόλη.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΓΑ ΠΕΙΡΗΓΗΣΗ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη που είναι χτισμένη σε μία πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava. Η πόλη απαντά στη γραφικότητα του Ταλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, πλαισιωμένα από πανέμορφα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου – προστάτη της Ρίγας – το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο, όπου ξεχωρίζει το εξαιρετικής τέχνης, House of the Blackheads. Θα δούμε ακόμη τη περιοχή Art Nouveau, Art Dec, όπου σ’ αυτή τη περιοχή, λίγο έξω από τη μεσαιωνική τάφρο, στην επέκταση της νέας τότε πόλης της Ρίγα, χτίστηκαν μετά το 19ο αιώνα σε ρυθμό Art Nouveau , αργότερα στη περίοδο του μεσοπολέμου σε τάση του Art Deco, οι πρώτες ‘’πολυόροφες πολυκατοικίες’’ σε μίμηση των τάσεων της πόλης της Βαρκελώνης, διακοσμημένες με γλυπτά αριστουργήματα. Περπατώντας μας περιμένουν κι άλλες θαυμάσιες δημιουργίες όπως, η New-Classic περιοχή, που ξεκίνησε στα μέσα του 18ου με αρχές 19ου αιώνα και φτάνουμε σε επίσης αρχιτεκτονικά αριστουργήματα δηλαδή New Gothic buildings τάση του 19ου αιώνα. Η ξενάγηση συνεχίζεται με την Νέο-Κλασικού ρυθμού, Όπερα, κοντά στο μνημείο της Ελευθερίας, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ημικυκλικά πάρκα, των οποίων τα δύο άκρα καταλήγουν στον ποταμό Dauga-va. Στις όχθες του καναλιού διαμορφώθηκαν πάρκα που οριοθετούν τις διάφορες αρχιτεκτονικές γειτονιές. Ελεύθερος χρόνος, όπου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα μουσεία : το μεσαιωνικό αρχοντικό, ενός εμπόρου, που διατηρεί μέχρι σήμερα διάφορες συλλογές, το Mentzendorff ή τα σπίτια ‘’ Τρία Αδέλφια’’. Εναλλακτικά ελεύθερος χρόνος για αγορές σε δύο εμπορικά κέντρα και στο παραδοσιακό ‘’ the Riga Central Market’’. Μια στάση για καφέ και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε τους γραφικούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα ωραία καφέ και μπαρ.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΙΟΥΡΜΑΛΑ, ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για τη λουτρόπολη ιούρμαλα, τη “Ριβιέρα της Βαλτικής”, όπως αποκαλείται. Η περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τα τεράστια δέντρα δίπλα στην απέραντη αμμουδιά, θα μας γεμίσουν με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες αναμνήσεις.

τιμοκαταλογος χώρες βαλτικής

  • Mία χειραποσκευή έως 8 κιλών και μια αποσκευή έως 20 κιλών ανά άτομο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Πρωινό καθημερινά
  • Είσοδοι σε κάστρο Τρακάι και στο ανάκτορο Ρουντάλε.
  • Σύνολο φόρων 330€ κατ’ άτομο.
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Οι δημοτικοί φόροι διανομής.

Κόστος Προαιρετικής Εκδρομής Ελσίνκι (περιλαμβάνονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενάγηση πόλης), απαιτείται προκράτηση : 100€ ενήλικας / 79€ παιδί.

Το πρόγραμμα στην αναχώρηση στις 13/08 εκτελείται αντίστροφα και η μεταβαση Βίλνιους – Ταλίν γίνεται οδικώς.

από 609

7 Ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.