ΡΩΜΗ

Ρώμη

Βατικανό | Πάνθεον

Ρώμη, η “Αιώνια Πόλη”! Η εκπληκτικά στολισμένη πρωτεύουσα της Ιταλίας μοιάζει την περίοδο αυτή πιο παραμυθένια από ποτέ! Περπατήστε σε εντυπωσιακές πλατείες και γειτονιές με εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτίρια, επιβλητικά μνημεία και πανέμορφα σιντριβάνια. Θαυμάστε όλη την ιστορία του Βατικανού κι εκμεταλλευτείτε τις προαιρετικές εκδρομές σε Τίβολι και Φλωρεντία!

Με Ενδιαφέρει

 •  Χριστούγεννα: 24/12 – 29/12
 •  Θεοφάνια: 02/01 – 07/01
RYANAIR 24/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΩΜΗ 16:20-17:00
29/12 ΡΩΜΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18:05-20:45
02/01 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΩΜΗ 15:45-16:25
07/01 ΡΩΜΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13:15-15:55

1η ημέρα: Πτήση για Ρώμη  – Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο – Ρώμη By night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να τη δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε την Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλίας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ρώμη – Περιήγηση πόλης 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε την πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της «Αιώνιας Πόλης» με το πιο αντιπροσωπευτικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Piazza Venezia θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Το μνημείο περιέχει τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, χτισμένο κάτω από το άγαλμα της Ιταλίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε επίσης την πλατεία με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Ραμσή ΙΙ, το οποίο αρχικά βρισκόταν στο Circus Maximus. Ακολουθεί η διάσημη Fontana di Trevi, όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η διάσημη Piazza di Spagna, που γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και ελεύθερη επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Ρώμη – Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγ. Πέτρου – Πάνθεον – πλατεία Navona

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεκινήσουμε από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό, έργο του Μπερνίνι. Έπειτα θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, που ανήκουν στα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων και των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Capella Sistina, το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Michelangelo. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα  πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, έναν παγανιστικό ναό μεγαλύτερο των 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτήρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια, θα δούμε το Palazzo Montecitorio ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης, όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Έπειτα, θα περάσουμε από την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Αυτή ήταν η θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών του Μπερνίνι. Το σύμπλεγμα απεικονίζει τέσσερις ποταμούς, καθέναν από διαφορερική ήπειρο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή ποτό στη φημισμένη πλατεία που το βράδυ σφύζει από ζωή.

Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (30€ περίπου για ενήλικες και 20€ περίπου για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδό σας στα Μουσεία του Βατικανού.

4η ημέρα: Ρώμη – Προαιρετική εκδρομή στο Τίβολι (42 + 42 χλμ.)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της Ρώμης. Για όσους το επιθυμούν προτείνουμε μια εκδρομή στο πανέμορφο Τίβολι, όπου θα θαυμάσουμε τους παγκοσμίως γνωστούς κήπους και τη βίλα του Καρδινάλιου Εστέ, που χτίστηκαν το 16ο αιώνα και διαθέτουν 100 κρήνες. Ακόμη, θα δούμε και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Αδριανού (2ος αιώνας μ.Χ.) που διαθέτει ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο ανακατασκευών των αγαπημένων κτιρίων του αυτοκράτορα Αδριανού. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 40€)

5η ημέρα: Ρώμη – Προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία (280 + 280 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερη ημέρα. Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε  μια εκδρομή στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγησή μας, θα δούμε την Piazza San Giovanni με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Piazza della Signoria, την οποία στολίζουν το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Palazzo Vecchio, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης και η Loggia με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Uffizi, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Ponte Vecchio με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Piazza della Repubblica, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Arcone και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Palazzo Pitti, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 70€)

6η ημέρα: Ρώμη – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και λίγος ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Ξενοδοχεία Early booking Κανονική τιμή 1ο Παιδί

2-12 ετών

Early booking

1ο Παιδί

2-12 ετών

Κανονική τιμή

2ο Παιδί

2-12 ετών

Early booking

2ο Παιδί

2-12 ετών

Κανονική τιμή

Επιβάρυνση μονόκλινου
Al Manthia 4 (κεντρικό) Fontana di Trevi 489€ 589€ 345€ 445€ 345€ 445€ 255€
 Trevi Collection 4 (κεντρικό) Spagna 525€ 625€ 345€ 445€ 325€ 425€ 265€
*Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ρώμη – Θεσσαλονίκη
 • Μία αποσκευή καμπίνας 10 κιλών και μία μικρή τσάντα
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ρώμης
 • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
 • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
 • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή) -60€/άτομο
 • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο

από 489

6 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.