ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Με γρήγορη πρόσβαση στο ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

Ένα ωραίο 4ήμερο που σίγουρα “αξίζει τα λεφτά του” σας προτείνουμε για τις  26 Οκτωβρίου, γεμάτο υπέροχες επισκέψεις με ωράρια πτήσεων που προσφέρουν 4 ημέρες γεμάτες και 2 πόλεις που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις τη Ρώμη και τη Φλωρεντία! Δείτε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε..

Με Ενδιαφέρει

Αναχ.        26/10

RYANAIR

ΘΕΣ – ΡΏΜΗ 09.15 – 10.00

ΜΠΟΛΟΝΊΑ-ΘΕΣ 19.20-22.10

Περιλαμβάνεται 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.

1η ημέρα: Πτήση για Ρώμη – Ξενάγηση πόλης – Roma by night

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Αφιξη και θα ξεκινήσουμε αμέσως την πανοραμική ξενάγηση στην πό- λη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θε- μελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνη- μείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη σας βραδιά, σας προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ίτα- λιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρινάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ίταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.

ημέρα: Μουσεία Βατικανού – Άγιος Πέτρος – Καπέλα Σιστίνα – Villa Borghese

Πρόγευμα και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερι- κών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομέ- νων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακο- σμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου θα εντυπωσιαστούμε απο την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου και τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην υπέροχη πόλη. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Βίλλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Ύόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Επιβάλλεται να επισκε- φτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio. Με 500.000 επισκέπτες το χρόνο το καθιστούν από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ίταλίας.

ημέρα: Φλωρεντία – Περιήγηση πόλης – San Lorenzo market

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα καλό πρωινό και αναχωρούμε για μια μοναδική πόλη τη Φλωρεντία. Η Φλωρεντία είναι ένα ολόκληρο μουσείο από μόνη της. Το ιστορικό της κέντρο, που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους επισκέπτες της. Στην περιήγησή μας θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο, την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη,μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από το Ναό του Ορσανμικέλε χωρίς να παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας. Η Φλωρεντία όμως φημίζεται και για τις αγορές της, τις οποίες θα έχετε χρόνο να επισκεφθείτε. Με- ταξύ Piazza della Signoria και Piazza della Repubblica βρίσκεται όλη η αγορά με τα καλά μαγαζιά αλλά μην παραλείψετε την υπαίθρια αγορά San Lorenzo Market. Το βράδυ δοκιμάστε φημισμένες τοπικές γεύσεις και απολαύστε ένα cocktail στο κέντρο της πόλης.

4η ημέρα: Μπολόνια – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.Στη συνέχεια αναχω- ρούμε για την Μπολόνια. Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και αγαπημένη πόλη των Ίταλών. Αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη, με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (από το 1088) στο οποίο μεταξύ άλλων, φοίτησαν ο Κοπέρνικος και ο Δάντης. Μετά από μια σύντομη περιήγηση θα καταλήξουμε στην κεντρική μεσαιωνική Piazza Maggiore. Η τοπική αυθεντική ιταλική κουζίνα θεωρείται για τους ντόπιους τέχνη και είναι πολύ φημισμένη οπότε μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε. Τέλος, στη Μπολόνια θα ανακαλύψετε μια άλλη μικρή Βενετία, αφού και οι Μπολονέζοι ζούν πάνω από τα κανάλια της πόλης, όπως και οι Βενετοί! Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Ξενοδοχείο / Τοποθεσία Τιμή σε δίκλινο, τρίκλινο Τιμή παιδιού έως 12 ετών Tιμή Μονοκ
Ρώμη: OCCIDENTAL ARAN PARK 4*

Φλωρεντία : THE GATE 4*

275€ 150€ 380€

Σύνολο φόρων +145€.

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο.
  • Διαμονή για 3 διαν/σεις στα αναφερόμενα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Κόστος εισόδου με ξενάγηση στα μουσεία Βατικανού, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή.
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδός εκδρομής.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση.
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες.

από 275

4 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.