ΤΥΝΗΣΙΑ

Ο μεγάλος γύρος των Οάσεων!

Η Τυνησία απετέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και φέρει σήμερα μια πλούσια ιστορία 3000 ετών. Ρωμαίοι, Άραβες, Τούρκοι, Φοίνικες και τέλος Γάλλοι έδωσαν ο καθένας από κάποιο στοιχείο πολιτισμού που σήμερα συνθέτει τη σύγχρονη Τυνησία. Βγείτε απίστευτες φωτογραφίες στην έρημο με τους Βεδουίνους και τις καμήλες και απολαύστε την υπέροχη κουζίνα και την φυσική ομορφιά!

Με Ενδιαφέρει

  • 9, 16, 23, 30/ 07
  • 6, 13, 20, 27/ 08
  • 3, 10, 17, 24/ 09

1η Ημέρα: Θεσσαλονίκη, Τύνιδα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση μέσω Αθηνών για τη Τύνιδα. Άφιξη, υποδοχή από τον ξεναγό μας και τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τύνιδα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τύνιδα, Μουσείο Μπαρντό, Καρχηδόνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση. Το μεσημέρι επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντώ, που έχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ψηφιδωτών στον κόσμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το διοικητικό κέντρο της Τυνησίας και το Τέμενος Ζιτούνα και θα μπούμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Τύνιδας. Μετά την επίσκεψη μας στα σουκς, στη Μεδίνα και μπαίνουμε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας όπου βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο της πόλης. Μετά από μία σύντομη διαδρομή και περνώντας από τη λίμνη της (Ντου Λακ), φθάνουμε στην Καρχηδόνα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρό τη και τις θέρμες του Αντονίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τύνιδα, Μοναστίρ, Κερουάν, Γκάφσα, Τόζερ

ΤΥΝΙΔΑ , ΜΟΝΑΣΤΙΡ , ΚΕΡΟΥΑΝ, ΓΚΑΦΣΑ, ΤΟΖΕΡ Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Μοναστίρ την πανεπιστημιούπολη και γενέτειρα του επί χρόνια Προέδρου της Τυνησίας Μπουργκίμπα. Αναχώρηση για την Κερουάν και περιήγηση της πόλης με επισκέψεις στις δεξαμενές των Αγλαβιτών και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με το πρώτο ιερό Τέμενος που χτίστηκε στη βόρεια Αφρική. Έπειτα επίσκεψη στη Μεντίνα, με την ενδιαφέρουσα αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Επίσκεψη σε εργαστήριο χαλιών-παραδοσιακή τέχνη της Καιρουάν. Αναχώρηση για την Τοζέρ με μία διαδρομή δίπλα στους πρόποδες του Άτλαντα, περνώντας από την Γκάφσα φθάνουμε στην μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, το Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Μετά το δείπνο επίσκεψη του λαογραφικού μουσείου Νταρ Σαριέτ.

4η ημέρα: Τόζερ, Νέφτα, Σέμπικα, Ταμέρζα, Ουνγκίζμελ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Περιήγηση στην πόλη του Τοζέρ με την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και αγορά της. Επίσκεψη της μεγαλύτερης όασης της Τυνησίας που καθώς τη διασχίζουμε, αισθανόμαστε την ατμόσφαιρα τη δροσιά της. Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της όασης όπου θα δούμε ζώα της ερήμου. Η διαδρομή αυτή προαιρετικά μπορεί να γίνει με Παϊτόνια. Γεύμα. Επιβίβαση σε 4X4, επίσκεψη στο πανέρι της όασης της Νέφτα και συνεχίζουμε στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ όπου βρίσκεται το στούντιο που γυρίστηκε η ταινία ο πόλεμος των άστρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο της Τοζέρ θα έχετε χρόνο για χαλάρωση και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε διαμορφωμένο χώρο στην όαση όπου θα έχετε την ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία, της Βεδουινικης βραδιάς με παραδοσιακό δείπνο, παραδοσιακούς χορούς, γητευτές φιδιών και χορό οριεντάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τόζερ, Σοτ Ελ Τζερίντ, Κίμπίλι, Ντουζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την Ντουζ, που είναι η πόρτα της ερήμου, διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη του Σοτ Ελ Τζερίντ που η επιφάνεια της είναι καλυμμένη από αλάτι και στην περιοχή αυτή συναντάμε το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού. Στο Ελ Τζερίντ βρίσκουμε και τα περίφημα τριαντάφυλλα της ερήμου. Σύντομη στάση για φωτογραφίες. Περνάμε από την Κιμπίλη με την όαση της και φθάνουμε στην επόμενη πανέμορφη όαση της Ντουζ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους αμμόλοφους και πριν τη δύση του ηλίου θα κάνουμε τη βόλτα στους αμμόλοφους της Σαχάρας με καμήλες για να απολαύσουμε την απεραντοσύνη της. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Ντούζ, Ματμάτα, Ελ Τζεμ, Σούς, Πορτ Ελ Καντάουι, Χαμμαμέτ

Πρωινό. Αναχώρηση για το βορρά, τα Ματμάτα και χωριό Βερβερίνικο, Χτισμένο σε ένα σεληνιακό τοπίο, με τις περίφημες κατοικίες των Τρογλοβιτών, όπου θα επισκεφθούμε και μια τυπική κατοικία τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε τους ατέλειωτους ελαιώνες ως την Σους. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της. Θα επισκεφτούμε το Θέρετρο του Πορτ ελ Καντάουι με την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ. Δείπνο.

7η ημέρα: Χαμμαμέτ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε το Χαμμαμέτ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Χαμμαμέτ, Τύνιδα, Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μεταφορά στην Τύνιδα με επίσκεψη στις αγορές της για τα τελευταία σας ψώνια. Μεταφορά στο γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σάιντ με την ανδαλουσιανή αρχιτεκτονική του και την όμορφη μαρίνα του. Θα απολαύσουμε σε ένα παραδοσιακό καφενέ ένα μοναδικό αραβικό καφέ ή τσάι μέντα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο εστιατόριο la victoire για το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για τη πτήση επιστροφής μας στη Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ.

  • Περιλαμβάνεται ημιδιατροφή καθημερινά
  • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτομο

Oι φόροι αεροδρομίων 195€ κατ’ άτομο.

από 735

8 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.