ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΣΥΡΡΑΚΟ – ΚΑΛΑΡΙΤΕΣ – ΑΡΤΑ – ΠΕΤΑ – ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ

Στα επιβλητικά Τζουμέρκα, μέσα σε ένα φυσικό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και γοητείας βρίσκεται μια συστάδα από γραφικά, παραδοσιακά χωριά, ένας επίγειος παράδεισος κρυμμένος μέσα σε απότομες πλαγιές, εντυπωσιακά φαράγγια και βαθύσκιωτες χαράδρες με ορμητικά νερά που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, τα πολύτιμα κομμάτια της ενδιαφέρουσας ιστορίας τους και της πλούσιας αρχιτεκτονικής και λαογραφικής παράδοσης τους.

Με Ενδιαφέρει

  • Αναχώρηση στις 27/10

1η ημέρα: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΣΥΡΡΑΚΟ – ΚΑΛΑΡΙΤΕΣ – Ι. Μονή ΚΗΠΙΝΑΣ – ΑΡΤΑ (450χλµ.)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, θα καταλήξουμε στο εκπληκτικό Συρράκο, γαντζωμένο στην απότομη πλαγιά, πετρόκτιστο και επιβλητικό με μοναδική αρχιτεκτονική. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επόμενη στάση μας στους Καλαρίτες, τον ορεινό οικισμό που αποτελεί το διαμάντι που λάμπει στα Τζουμέρκα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων και είναι πατρίδα ξακουστών αργυροχρυσοχόων. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ. Έπειτα θα φτάσουμε στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου. Πιθανότατα το όνομα της οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Άφιξη στην Άρτα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΡΤΑ – ΠΕΤΑ – ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ (130χλµ.)
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλη ομορφιά της ορεινής Άρτας. Πρώτη στάση μας στο Πέτα, που έγινε η ιστορική μάχη το 1822. Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω σε λόφο κατάφυτο από ελιές και εσπεριδοειδή και ατενίζει το φράγμα Πουρναριού και την τεχνητή λίμνη του Άραχθου. Ανηφορίζοντας θα συναντήσουμε το μυστικό χωριό της Άρτας, το Βουργαρέλι, με τα αμφιθεατρικά σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχόντω» και «Κρυστάλλω» με τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα, εξαιρετικό στολίδι-στοιχείο της ταυτότητας του χωριού. Θα επισκεφτούμε και την κόκκινη εκκλησία στον οικισμό Παλαιοχώρι γνωστή και ως Παναγία Βελλάς και τη Μονή Αγ. Γεωργίου του 1974. Επιστροφή στην Άρτα, ξεκούραση και το απόγευμα θα γνωρίσουμε την πόλη της Άρτας, με το κάστρο και τις Βυζαντινές εκκλησίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Παναγίας της Παρηγορίτισσας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΡΤΑ – ΡΟΔΑΥΓΗ – ΓΕΦΥΡΙ ΠΛΑΚΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (400χλμ.)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε κάνοντας την πρώτη µας στάση σε ένα από τα ορεινά χωριά της περιοχής, τη Ροδαυγή, με την περίφημη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής και το πέτρινο κωδωνοστάσιο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πλάκα, όπου θα δούμε το αναστηλωμένο πλέον ιστορικό πέτρινο µονότοξο γεφύρι της. Έπειτα θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και το θάλαµο της Κόκκινης λίµνης. Θα καταλήξουμε στα Πράμαντα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Hotel
CRONOS 3*
Άρτα

149€
με πρωινό

Επιβάρυνση μονόκλινου
+ 50€

• Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
• Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Συνοδό του γραφείου µας
• Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
• Πλήρη διατροφή (πρωινό – γεύμα – δείπνο).
• Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρος διαμονής.

από 149

3 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.