ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Καρπάθια Όρη |Σιναϊα | Μπραν | Πύργος Δράκουλα | Μπρασοβ

Αποκαλείται το “Παρίσι των Βαλκανίων” ή το Μικρό Παρίσι. Η πόλη διακρίνεται για την πλούσια ιστορία της, τα ιδιαίτερα κομψά κτίρια και τα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία. Το ιστορικό κέντρο είναι μεγαλοπρεπέστατο και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Θα σας εντυπωσιάσει η μεγαλομανία του Τσαουσέσκου «σκαλισμένη» στα μάρμαρα του δεύτερου μεγαλύτερου κτιρίου του πλανήτη, η παλιά πόλη με τα φασαριόζικα mainstream cafe να παίζουν μουσική στη διαπασών, τα κομψά βουλεβάρτα, αλλά και η εκδρομή στα Καρπάθια και στον Πύργο του Δράκουλα. Σήμερα, είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες πόλεις, με σταθερή εξέλιξη και ιδιαίτερα μεγάλο πλούτο αξιοθέατων. Η πόλη που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

 • 23/02/23

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (670 χλμ) – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  

Συγκέντρωση στο σημείο συνάντησης νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη, φτάνουμε το απόγευμα στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο.Η διαμονή μας είναι στη καρδιά της πόλης, οπότε μαζί με την συνοδό θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με μια περιπατητική νυχτερινή περιήγηση.

2η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ –  ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, το περίφημο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Το παλάτι της Βουλής ή αλλιώς “Σπίτι του λαού” παραγγέλθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον δικτάτορα της Ρουμανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1984-1997. Η κατασκευή του ξεκίνησε από το τρελό όνειρο του Τσαουσέσκου και έφτασε να γίνει το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη, 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Συνεχίζοντας θα δούμε το Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο και το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας.
Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, την στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το συγκρότημα που αποτελεί την έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ρουμανίας, το μουσείο του Πυροσβέστη κ.α. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μοναδικό στο είδος του, με περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές στις οποίες βλέπουμε την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτισμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγροτόσπιτα, ανεμόμυλους και εκκλησίες, ενώ οι πινακίδες που υπάρχουν σε αυτά, σας ενημερώνουν για τον τόπο προέλευσής και κατασκευής τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.

3η ημέρα: ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ – ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΝ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στη Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”. Θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που χτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Αναχώρηση  για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις.Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόβ με την διάσημη γοτθικού ρυθμού Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

ΗΜΕΡΑ  4η : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΣΟΦΙΑ  (180 χλμ)

Αναχωρούμε σήμερα για τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Θα ξεκινήσουμε με μια εκπληκτική περιήγηση στο Βέλικο Τάρνοβο, την ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας γνωστή ως «Πόλη των Τσάρων» η οποία έδωσε το όνομα της στην φιλολογία, την ζωγραφική και την αρχιτεκτονική της διάσημης «σχολής του Τίρνοβο».
Το πρώτο που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη είναι ότι η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους. Η θέα των κτισμάτων της που είναι αμφιθεατρικά χτισμένα σε συνδυασμό με τον ποταμό Γιάντρα που την διασχίζει είναι ένα από τα «αξιοθέατά» της.
Η θέα της πόλης είναι μαγευτική καθώς από όπου κι αν σταθούμε μπορούμε να απολαύσουμε σημεία, εξίσου όμορφα και διαφορετικά μεταξύ τους. Το φρούριο της λέγεται Τσάραβετς και η επίσκεψη σε αυτό είναι μία μοναδική εμπειρία με τις πύλες των λεόντων να δεσπόζουν επιβλητικά στην είσοδο του. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε το ταξίδι μας με κατεύθυνση τη Σόφια. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, προτείνουμε να μας ακολουθήσετε για μια νυχτερινή περιήγηση της πόλης.

5η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός απελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νιέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα της Όπερας στην οδό Dondukov, ένα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο το 1921. Θα δούμε ακόμη το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης ή  να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο Vitosha στο κέντρο. Ήρθε η ώρα για την επιστροφή μας και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας

Αναχ.

Ξενοδοχείο Τιμή σε δίκλινο Τιμή σε τρίκλινο Τιμή παιδιού Τιμή μονόκλινου
5 ημέρες MERCURE CITY CENTER  4*

κεντρικό

215 195 95

έως 12 ετών

320
NOVOTEL CITY

CENTER 4* plus

κεντρικό

235 220 95

έως 16 ετών

370

Η διαμονή στη Σόφια γίνεται στο Novotel 4*

 • Mετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
 • Πρωινό καθημερινά στo ξενοδοχείo
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα
 • σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι, checkpoints κ.α.) 10 ευρώ ανά άτομο
 • Προαιρετική εκδρομή ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ενήλικας  15 ευρώ , παιδί έως 12 ετών 10 ευρώ.
 • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid . (αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων)  Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά.  Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο  αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ  insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN  ιδιαίτερα  σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη  εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού » Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ   
 • Bucharest walking tour..περπατήστε με τον συνοδό μας στα σοκάκια της πόλης, στην παλιά πόλη και γνωρίστε την καθημερινότητα των τοπικών
 • Προγραμματισμένο ραντεβού για την αποφυγή καθυστερήσεων και ξενάγηση στο Παλάτι του Τσαουσέσκου, το 2ο σε μέγεθος μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο παγκοσμίως
 • Ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια με επιπλέον επίσκεψη στο υπέροχο Brasov
 • Δώρο επίσκεψη στο Veliko Tarnovo την ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας
 • διανυκτέρευση την τελευταία ημέρα στην ανανεωμένη Σόφια. Με αυτό τον τρόπο “σπάμε” την απόσταση και παράλληλα γνωρίζουμε μια πρωτεύουσα που έχει ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

από 235

5 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.