Μεσαιωνική Τρανσυλβανία

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ

Αλατορυχεία Salina Turda | Πύργος Dracula

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ

ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΟ SALINA TURDA | ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

4 αναχωρήσεις στην <καρδιά> του καλοκαιριού στην Τρανσυλβανία, όπου θα γνωρίσουμε τις μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων, θα «ζήσουμε» το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα που συναρπάζει ακόμη και σήμερα, θα μάθουμε για τους θρύλους των Καρπαθίων, θα εντυπωσιαστούμε από το αλατορυχείο Salina Turda, αλλά και από το κοσμοπολίτικο Βουκουρέστι με τα ιστορικά αξιοθέατά του. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα νοιώσετε ότι κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μια μοναδική εμπειρία στη γειτονική Ρουμανία που δεν πρέπει να χάσετε!

Με Ενδιαφέρει

Αναχωρήσεις: 28/07, 04, 11, 18/08

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΡΑΪΟΒΑ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Προμαχώνα. Φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό, όπου μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων, επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κραϊόβα, την 6η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της Επαρχίας Ντολζ. Στη διαδρομή μας μέχρι το ξενοδοχείο θα διαπιστώσουμε γρήγορα γιατί την αποκαλούν αρχόντισσα της Ρουμανίας, καθώς διαθέτει αρχοντικά κτίρια και αποτελεί μεγάλο κέντρο πολιτισμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΪΟΒΑ – ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙ ΠΑΡΚΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΤΖΙΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης, καθώς διαθέτει Πανεπιστήμιο Ιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήματα Νομικής και πολλών άλλων ειδικοτήτων. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το μουσείο της Τέχνης, τον Βοτανικό κήπο και στη συνέχεια ξεκινάμε για το ιστορικό Δραγατσάνι, την περιοχή της μάχης του Ελληνικού Ιερού Λόχου που έπεσε ηρωικά κατά το πρώτο έτος της Ελληνικής Επανάστασης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το εθνικό πάρκο Κότζια, γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, θα δούμε το μοναστήρι Κότζια, στη δεξιά όχθη του ποταμού Olt. Χτίστηκε το 1388, είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα και αποτελεί ιστορικό μνημείο της περιοχής με μεγάλη επισκεψιμότητα. Συνεχίζουμε για το ειδυλλιακό Σιμπίου που αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007. Η πόλη διαθέτει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Στην ξενάγηση μας θα δούμε τα πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια, το μεσαιωνικό της φρούριο που χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Ακόμη, θα δούμε την Πλατεία κρίβιτσα -τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης-, θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους αλλά και το Παλιό Δημαρχείο. Φυσικά δε θα παραλείψουμε να <βγούμε> φωτογραφία στη έφυρα των Ψευτών, που πήρε το όνομά της από ένα θρύλο κατά τον οποίο όποιος καθόταν πάνω στη έφυρα και έλεγε ψέματα αυτή θα κατέρρεε. Τελειώνοντας, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΜΠΙΟΥ ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΟ SALINA TURDA ΚΛΟΥΖ
Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος στην κεντρική πλατεία Piata Mare, που γύρω της βρίσκονται πολλά καφέ και εστιατόρια και μετά αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Άλμπα Ιούλια, που θα μας εντυπωσιάσει με το κάστρο της χτισμένο από τον 17ο αιώνα και θα μας κάνει να νοιώσουμε ότι είμαστε σε άλλη εποχή. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και τελειώνοντας θα συνεχίσουμε για το πιο εντυπωσιακό ψυχαγωγικό πάρκο της χώρας και αλατορυχείο, το Salina Turda. Στη βόλτα μας θα χρειαστεί να κατέβουμε 100 και πλέον μέτρα κάτω από τη γη, αλλά το θέαμα θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Θα μάθουμε την ιστορία του ορυχείου, αλλά θα διασκεδάσουμε από το πλήθος δραστηριοτήτων που διαθέτει. Επίσης, το εσωτερικό του αλατορυχείου διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το μοναδικό κλίμα και ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Ο χώρος περιλαμβάνει επίσης ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, ειδικούς φωτισμούς και το σίγουρο πως όλο το περιβάλλον θα σας ξετρελάνει. Εντυπωσιασμένοι, θα συνεχίσουμε για την πόλη Κλουζ,, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας με την νοσταλγική ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα. Είναι χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Σομεσούλ Μιτς, η ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας είναι ένας τόπος με μακραίωνη και σαγηνευτική ιστορία. Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στην Πλατεία Ουνίριι του 14ου αιώνα, προς τιμή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, το παλιό ιστορικό κέντρο, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο Μπάμπες-Μπολιάι, με τον περίφημο βοτανικό κήπο του. Τελειώνοντας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΛΟΥΖ ΤΙΡ ΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ ΣΙ ΚΙΣΟΥΑΡΑ ΜΠΡΑΣΟΦ 300ΧΛΜ.
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Τίργκου Μούρες, όπου θα δούμε το παλιό Δημαρχείο που χτίστηκε το 1906-1907, το Πολιτιστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης, που είναι πλούσια διακοσμημένο, με πολύχρωμους πίνακες ψηφιδωτών και με ανάγλυφα χαρακτηριστικά και την πλατεία θεάτρου. Συνεχίζουμε για την πόλη Σιγκισοάρα, μια πόλη όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Το κέντρο της πόλης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε την Εκκλησία στο Λόφο, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας και τον Πύργο του Ρολογιού, που αποτελεί το ορόσημο της πόλης και έναν από τους πιο φωτογραφημένους πύργους στη Ρουμανία. Τελειώνοντας, αναχώρηση για το Μπρασόφ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πόλη που περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη και είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΦ ΜΠΡΑΝ ΣΙΝΑΪΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 210ΧΛΜ.
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην παλιά πόλη του Μπρασόφ, την πλατεία Δημαρχείου και τη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Χτίστηκε το 1477. Ονομάζεται έτσι γιατί τον 17οαιώνα την έκαψαν και έγινε μαύρη μέχρι την σκεπή. Αρχικά ήταν χτισμένη από τους Καθολικούς προς τιμήν της Παναγίας, πλέον όμως ανήκει στην λατρεία των Προτεσταντών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Είναι το κάστρο που περιγράφει στο βιβλίο του ‘’Κόμης Δράκουλας’’, ο Ιρλανδός συγγραφέας Βram Stoker. O χαρακτήρας του Δράκουλα στηρίχθηκε στον Πρίγκιπα Vlad Tepes, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για τους βάναυσους τρόπους που επέλεγε να σκοτώνει τους Οθωμανούς αντιπάλους του. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα για τα Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα θα καταλήξουμε στο <Παρίσι των Βαλκανίων>, το Βουκουρέστι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βράδυ ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΗ ΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, φιλοξενώντας δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου, όπου στη βόλτα μας θα απολαύσουμε μια ανέμελη βόλτα και για όσους επιθυμούν και ποδηλατάδα. Συνεχίζουμε με το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε ακόμη το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτήν ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις. Θα δούμε ακόμη το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη, που θα σας γοητεύσουν τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στο περίφημο εστιατόριο Caru Cu Bere, που θα σας εντυπωσιάσει και για την αισθητική του.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 670ΧΛΜ
Πρόγευμα, προετοιμασία για αναχώρηση και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα, πλημμυρισμένοι με μαγικές εικόνες και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟ ΟΣ

 

 

7 Ημέρες – 6 Διανυκτερεύσεις

 

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Τιμή σε

Τιμή παιδιού έως

Τιμή σε

 

 

Τοποθεσία

δίκλινο, τρίκλινο

12 ετών

μονόκλινο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma West 4*

 

 

 

 

 

 

(Κραϊόβα)

 

 

 

 

 

 

Mercure 4*

 

 

 

 

 

 

(Σιμπίου )

6 Πρωϊνά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golden Tulip 4 *

&

489€

339€

659€

 

 

 

 

( Κλουζ Ναπόκα )

3 Δείπνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HP Tower 4*

 

 

 

 

 

 

( Μπρασόφ )

 

 

 

 

 

 

Minerva 4*

 

 

 

 

 

 

( Βουκουρέστι )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλιση
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

από 489

7 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.